Студентська родина Ужгородського університету успішно розпочала свою подорож Європою

Студентська родина Ужгородського університету успішно розпочала свою подорож Європою
Уночі, 12 жовтня, студенти Ужгородського національного університету вирушили у подорож до декількох країн Європи. Майже сто студентів вишу за цю поїздку відвідають такі світові столиці, як Відень, Париж, Мілан.

 

Голова профкому студентів УжНУ Ростислав Головчанський розповідає, що подорож стала можливою завдяки спільній та злагодженій роботі профкому та студради УжНУ. «Цей тревел – ініціатива студентського активу. Профком та Студрада об’єднали свої зусилля та отримали чудовий результат. Оголошено про поїздку було за два місяці, і вже за декілька днів вільних місць не було – це говорить про те, що ми обрали цікавий маршрут для наших студентів».

На наступний день, ввечері, студенти прибули до першої столиці, яка знаменита своїми сосисками, яблучним штруделем, неймовірною кількістю палаців, галерей та музеїв – Відня. У культурній столиці Європи у студентів була довільна програма, однак чимало охочих було відвідати музеї, історичні пам’ятки, галереї та виставки – чимала злітна смуга для розгону допитливих студентів.  

Студентка економічного факультету Марина Хрипта розповідає, що за цілий день мала змогу насолодитися Віденською оперою, неймовірною площею Марії Терезії, чаруючим собором у готичному стилі Святого Стефана та побачити чимало архітектурних цікавинок. «Звісно – одного дня мало для такого великого міста. Тут можна блукати і постійно знаходити місця де ще не бувала. Дуже відчутна старовинна атмосфера Відню, це проглядається в магазинчиках, ресторанчиках та чарівних вуличках. Сюди хочеться повертатися».

Відень - мекка для ласунів. Тому обов'язковим пунктом поїздки став похід до кав'ярні та дегустація справжньої віденської кави.  Голова Студентської ради УжНУ Вікторія Микулянець розповідає, що у Відні вже не перший раз, і легко може зорієнтуватися в центральній частині міста. «Відвідуючи Відень кожен повинен зробити декілька обов’язкових речей: випити справжньої австрійської кави, з поновленими силами оглянути музеї, виставки, палаци, зокрема Палац Потоцьких, та, звісно не забути про віденські солодощі, які можна придбати у відомих магазинах «Mazart». Але найголовніше, як на мене, це насолодитися атмосферою великого міста, яке, однак, нікуди не квапиться» - зазначає Вікторія.

Через технічні труднощі подорожуючі вимушені були виїхати з Відню на декілька годин пізніше, однак на настрій це ніяк не вплинуло, адже наступна зупинка – Париж. І ніщо не може зіпсувати настрій перед найромантичнішою столицею світу. Далі буде.

З подорожі,

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

15 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів