"Говерла" тріумфує, а в лізі першій західній і вищій інтрига зберігається

"Говерла" тріумфує, а в лізі першій західній і вищій інтрига зберігається
Підходить до свого завершення чемпіонат Закарпатської області з футболу. За два тури до його завершення вже став відомий і перший чемпіон у першій лізі східної зони – ясінянська «Говерла».

 

«Говерляни» завдяки перемозі на рідному стадіоні над нижньоапшанською «Дібровою» – 4:2 (юнаки – 1:1) стали недосяжними для найближчих переслідувачів й  вибороли чемпіонський титул.  Ясінянський футбольний колектив зробив ще й хороший  подарунок мешканцям селища, які цього в суботу на Покрову святкували 520 річницю з дня створення смт. Ясіня.

До слова, найближчий конкурент ясінянців – паничівський «Інтер» доволі несподівано крупно поступився на виїзді в Міжгір’ї місцевій «Верховині» – 6:1 (5:1), тим самим подарувавши достроковий титул «Говерлі». Запекла боротьба триває за третю сходинку в східній зоні. Один із претендентів на бронзу – «Терново» вдома переконливо тріумфувало, здолавши гравців бедевлянського «Беркуту» – 8:2 (2:2). Ще один кандидат на нагороди – «Карпати» (Дубове) не змогло продовжити свою переможну серію, зігравши в безголову нічию з великобичківським ФК «ім.І.Яремчука» (юнаки – 3:0). Вибрався з дна турнірної таблиці й колектив тячівської ДЮСШ, який у звітному турі переграв на виїзді  іншого аутсайдера – тересвянський «Авангард» – 0:3 (1:5). На жаль, до кінця не втримала марку команда з Білої Церки – «Вікторія», основний склад якої чомусь не зміг зібратися на виїзний матч проти «Вишкова», тож відповідно команді буде зараховано технічну поразку (юнаки – 1:5).

Турнірне становище: «Говерла» – 51 очко; «Інтер» – 44; «Терново» – 37; «Карпати» – 35; «Вишково» – 33; СК «ім. І. Яремчука», «Вікторія» – 32; «Верховина» – 31; «Діброва» – 16; «Беркут» – 14; ДЮСШ, «Авангард» - 10.

На відміну від східної зони у західній зоні першої ліги лідери в 20-му турі втрачають залікові бали. Якщо «Бобовище» на виїзді в Сторожниці грає внічию – 1:1 (юнаки – 1:2 ), то конкурент бобовищанців у боротьбі  за чемпіонство – концгазівський «Витязь» зазнав поразки на виїзді в матчі з «В.Копанею» – 0:1 (0:3). Здається, вагомий крок на те, щоб вибороти бронзу зробила команда «Нижнього Коропця», яка в рідних стінах перемогла кінчешський «Сокіл» – 3:1 (5:2). Адже їхні найближчі конкуренти ФК «ім.Ф.Медвідя» на виїзді мінімально поступилося «Локомотив-Чоп» – 0:1 (2:0).

В інших матчах західної зони маємо такі результати: «Березний» (В.Березний) – ФК «Заріччя» – 4:1 (1:2); «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке) – ФК «Ракошино» – 6:1 (3:0).

Турнірне становище: «Бобовище» – 48 очок; «Витязь» – 45; «Н.Коропець» – 43; ФК «ім..Ф.Медвідя» – 37; «Локомотив-Чоп», «В.Копаня» – 35; «Заріччя» – 27; «Березний» – 22; «Рутенія» – 19; «Сокіл» – 17; «Невицький замок», «Ракошино» – 8.

У вищій лізі центральним матчем 16-го туру має стати поєдинок у Виноградові між лідерами – місцевим «Севлюшем» та «Минаєм», який відбудеться завтра, 18 жовтня. До цього матчу минайці на три залікові бали випереджають виноградівців й одноосібно лідирують у чемпіонаті.

В інших матчах були зафіксовані такі результати:  Середнє» – ФК «Бужора» (Іршава) – 5:0 (2:5);«Вільхівці» –  «Поляна» – 0:0 (1:2); «Боржава» (Довге) – «Ужгород» – 1:2 (0:1);  «Оболонь» (Хуст) – «Карпати» (Рахів) – 1:2 (0:0).

Турнірне становище: «Минай» – 39 очок; «Середнє» – 37; «Севлюш» – 36; «Поляна» – 23; «Ужгород» – 19; «Бужора», «Вільхівці» – 18;   «Карпати» – 17; «Оболонь» –13; «Боржава» – 2.

Семен МИХАЙЛИК

 

17 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів