Звітували полісмени Закарпаття...

Звітували полісмени Закарпаття...
Сьогодні, 18 жовтня, відбувся брифінг керівництва Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, де журналістам довели статистичні показники роботи поліції, після чого у форматі живого спілкування обговорили результати реформи та останні резонансні справи.

 

Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, полковник  Роман Стефанишин разом зі своїми заступниками Анатолієм Шкиртою, Ярославом Лебовичем та Василем Лешком зустрілися з журналістами та підбили підсумки роботи поліції краю за 9 місяців.

Начальник ГУНП в Закарпатській області розповів, що протягом 9 місяців поточного року підпорядкованими підрозділами поліції області зареєстровано майже 90 тисяч  звернень  громадян, проти 85 тисяч за аналогічний період минулого року. В той же час лише близько 16,5 тисяч звернень мали ознаки кримінальних правопорушень, що на 500 більше, ніж за 9 місяців 2016 року.

Роман Стефанишин наголосив, що до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 8399 правопорушень, що на 545 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Покращилося розкриття кримінальних правопорушень, повідомлено про підозру 2796 особам у вчиненні 4310 кримінальних правопорушень, проти 2170 підозр у 3136 справах за 9 місяців 2016-го. Із вказаної кількості на території області скоєно 2936 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, що на 70 менше, ніж у минулому році, в той же час кількість розкритих справ значно вища – 945 проваджень проти 693 минулого року.

«На території Закарпаття за 9 місяців сталося умисних вбивств – 24, проти 29 у минулому році, з них 23 розкрито. 30 фактів тяжких тілесних ушкоджень, що на 13 менше, ніж за 9 місяців 2016 року,  з них 29 розкрито. Розкрито всі  факти нанесення  тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, їх було 11, що на 1 менше, як за звітний період минулого року. Майже в 3 рази знизилася кількість згвалтувань, у всіх 4 справах особам повідомлено про підозру. На території області мали місце.

28 розбійних нападів, з яких 21 уже розкрито, по решті тривають досудові розслідування. Збережено позитивну динаміку з недопущення зростання вчинення грабежів, зареєстровано 161 грабіж, з яких вже розкрито 106. У минулому цей показник був 182 з розкритими 81 справою», – розповів Роман Стефанишин.

На брифінгу наголосили, що найбільшу частку злочинів складають крадіжки всіх форм власності, яких скоєно на території області 3 тис. 347, з них розкрито 1097. Минулого року кількість крадіжок була трохи вищою – 3445, а показник розкриття нижчим –  735.

«Лише за останні кілька місяців силами Ужгородського відділу поліції затримано чотири злочинні групи, які займалися  крадіжками. Варто відзначити, що виявлено 225 фактів незаконного поводження зі зброєю, проти 110 фактів минулого року.  Про відпрацювання загальнодержавних операції, які стосуються вилучення зброї та наркотиків, поліція уже окремо звітувала», – підбив підсумки начальник ГУНП.

Після цього начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, полковник  Роман Стефанишин та його заступники Анатолій Шкирта, Ярослав Лебович та Василь Лешко обговорили з представниками ЗМІ основні цьогорічні зміни, які відбуваються в рамках реформи, такі як: ліквідацію ДАІ, зміну повноважень патрульної поліції, реформи в державній службі охорони, зміни, що торкнулися обслуговування ізоляторів тимчасового тримання, тощо. Наостанок обговорили найрезонансніші злочини, що сталися за останній час в області і які розслідуються поліцейськими Закарпаття. Також цікавило журналістів питання боротьби з незаконним гральним бізнесом. На всі питання представники ЗМІ отримали обґрунтовані відповіді.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

18 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів