"Головне завдання Міністерства охорони здоров’я – охорона здоров’я, а не знищення української нації, - вважають у "Відродженні"

"Головне завдання Міністерства охорони здоров’я – охорона здоров’я, а не знищення української нації, - вважають у "Відродженні"
Депутатська група «Партія «Відродження» звернулась до всіх парламентських фракцій та депутатських груп із закликом не голосувати за урядову медичну реформу.

 

Про це під час засідання Погоджувальної ради у вівторок заявив керівник депутатської групи, народний депутат Віктор Бондар.

За його словами, влада надзвичайно поспішає у питанні голосування за медичну реформу. Водночас ані урядовці, ані міністр не розуміють справжніх її наслідків.

«Головне завдання Міністерства охорони здоров’я –  це охорона здоров’я, а не знищення української нації. Міністр, яка сьогодні виконує обов’язки, тільки робить вигляд, що переймається долею України та здоров’ям українців. Насправді це її турбує не більше, ніж питання, наприклад, розвитку вугільної галузі в одній із африканських країн. Наша депутатська група не голосувала за медичну реформу в першому читанні, і зараз ми хочемо звернутись до колег по парламенту: голосувати за цю псевдореформу – це катастрофа для українців», – наголосив Віктор Бондар.

Він додав, що у більшості країн світу система охорони здоров’я побудована за принципом медичного страхування. Медреформа Кабміну таких пропозицій на містить, натомість нею пропонується створити новий корупційний орган.

«Ми запитуємо: для чого створювати Національну службу здоров’я? А відповідь єдина – для того, щоби пропустити через «своїх» людей і витратити на закупівлю ліків колосальні мільярдні потоки. Більше того, під егіду Національної служби здоров’я є бажання «загнати» всі районні, міські, обласні лікарні та змусити їх їздити до Києва з простягнутою рукою за коштами на фінансування своїх медичних закладів. Це корупційна система, яка заново будується під егідою псевдореформаторів. Тому, звертаємось до вас, шановні колеги: якщо у когось ще є совість, і хто дійсно думає про здоров’я нації – потрібно зупинитися та не робити дурні кроки, які нам пропонує уряд», – додав керівник депутатської групи «Партія «Відродження».

 

19 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів