Ужгородки із "Альтруси" передали сертифікати жінкам, які подолали онкозахворювання

Ужгородки із "Альтруси" передали сертифікати жінкам, які подолали онкозахворювання
17 жовтня, напередодні Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози, який проводиться 20 жовтня, представниці міського благодійного фонду "Клуб "Альтруса" Ужгород" зустрілися з мешканками міста, які протягом останнього року подолали це захворювання.

 

Спілкування відбулося в міській поліклініці за участі лікаря-мамолога Римми Конар, яка, як і відомі ужгородки - начальник відділення у місті Ужгород Ужгородської об’єднаної державної податкової інспекції Марія Бадида та підприємець Влада Андріїв - є учасником «Альтруси».  

30 жінкам передали сертифікати, завдяки яким можна буде безкоштовно пройти обов’язкове щорічне лабораторне обстеження на наявність онкомаркерів.  

Довідково. Онкологічне захворювання молочної залози – друге за частотою, після раку легень. У жінок, віком від 13 до 90 років, це найчастіша форма раку. Найкраща профілактика – систематичне самообстеження, збалансоване вітамінами А, Е та D харчування, рентгенографія молочної залози (мамографія). Мамографія може виявити пухлини до того, як вони почнуть проявлятися клінічно. Першу мамографію жінки повинні робити у 40 років. Після 40 – кожен другий рік, а після 50 – щорічно. Жінкам, які не досягли 40 років, рекомендується робити ультразвукове дослідження (УЗД) молочних залоз.

Слід пам’ятати, що діагноз рак молочної залози не є вироком. Як свідчить статистика, виліковуються  95% жінок, у яких захворювання виявлено на І стадії, 80% - на ІІ, 50% - із третьою стадією захворювання.

 

19 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів