На Закарпатті, Буковині та Франківщині хочуть запустити "Гуцульське радіо"

На Закарпатті, Буковині та Франківщині хочуть запустити "Гуцульське радіо"
На вчорашньому засіданні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до Українського державного центру радіочастот за висновками щодо використання нових частот для радіомовлення в трьох регіонах України.

 

Прорахунок нових частотних присвоєнь замовлений для потреб місцевого радіомовлення на прохання компанії «Новини-ТВ», яка хоче розгорнути мережу «Гуцульського радіо» в Чернівцях, двох населених пунктах Закарпатської області та 11-ти - Івано-Франківській.

Раніше на компанію «Новини-ТВ» була записана супутникова ліцензія телеканалу «еспресо». Компанія все ще фігурує в структурі власності мовника. Компанія недавно брала участь в конкурсі місцевого мовлення з концепцією «Гуцульське радіо». Представляли радіостанцію помічниця нардепа «Народного фронту» Миколи Княжицького Марія Гурська, яка назвала себе керівником проектів, і Олександр Півнюк - директор з розвитку мережі «Еспресо». За їх словами, в регіоні буде створено гуцульський суперсучасний музей, «компонентом» якого повинна стати радіостанція з української етнічною музикою, місцевими новинами і програмами для регіону. У Верховині Івано-Франківської області під радіостанцію буде створено 23 робочих місця (з них 13 осіб - творчий колектив). Однак на конкурсі радіостанція програла за всіма шести частотах, на які подавалася. Тепер, як бачимо, апетити засновників станції виросли в два з гаком рази - до 14 частот.

Джерело: Медіаняня

 

20 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів