Нова річкова мега-споруда у Колочаві стане рукотворною родзинкою Закарпаття

Нова річкова мега-споруда у Колочаві стане рукотворною родзинкою Закарпаття
Зведена в 19 столітті на кошти австрійського інженера Клаузе споруда на річці в Колочаві була шедевром тогочасної інженерної думки.

 

Сьогодні, про екзотичну професію «бокораш» нагадують лише давні світлини. Бокорашами називали справжніх чоловіків-каскадерів, які не боялись небезпечної роботи.

На зламі минулого століття вони користувались популярністю, їх шанували у суспільстві. Неминучий прогрес та розширення залізничної мережі спричинили кінець захоплюючій та екстремальній професії.

Зведена в 19 столітті споруда в Колочаві, на кошти австрійського інженера Клаузе, була шедевром інженерної думки. Всі технічні характеристик греблі вражали, однак нищівна повінь 98-го року вдарила з такою силою, що від будівлі, яка простояла майже півтора століття не лишилося майже нічого. Після стихії всі експонати вивезли і лише нещодавно повернуті в музей-корпус, який дивом вцілів від повені.

На разі розробляють план дій масштабної реконструкції всього комплексу. Нова мега-споруда на річці прикрасить і так популярний серед туристів еко-маршрут та стане рукотворною родзинкою! Туристи зможуть не тільки впевнитись у грандіозності давніх технологій і їх дієвості, але й на власному досвіді переконатись, що життя верховинців було цікавим та насиченим.

Деталі - у сюжеті Першого Кабельного:

 

22 жовтня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів