Забивши чоловіка до смерті, 29-річний свалявець спокійно повернувся відпочивати у кафе з друзями...

Забивши чоловіка до смерті, 29-річний свалявець спокійно повернувся відпочивати у кафе з друзями...
Останні нічого навіть і не запідозрили, що на вулиці Кошового тривало криваве побоїще сам-на-сам, опісля чого тут залишився лежати труп чоловіка.

 

Уночі 13 жовтня ц. р. співробітники Свалявського відділення поліції розпочали роботу з пошуку підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті 49-річного місцевого чоловіка. Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть установлено, що причиною загибелі потерпілого стали травматичний шок, масивна внутрішня кровотеча, множинні розриви легенів і печінки. Констатовано, що жертву били не лише кулаками чи ногами, але також із використанням якогось тупого предмету.

Аби це довести, співробітники поліції відтак почали крок за кроком відтворювати нюанси тієї фатальної жовтневої ночі. Зокрема, вони з'ясували, що житель райцентру вийшов у магазин за продуктами і додому не повернувся, а його бездиханне тіло посеред теміні виявили на вулиці Кошового. Три дні й три ночі поспіль слідчі, оперативники Свалявського відділення, ГУ Національної поліції в Закарпатській області, в тому числі співробітники відділу з розслідування злочинів, скоєних проти життя й здоров'я людини, ретельно встановлювали причетних до цього неадекватного вчинку.

Полісмени згодом установили, що поблизу місця трагедії в кафе відпочивала компанія. Почавши з ними бесідувати, правоохоронцям усі вони заявили, що ніхто з них нападника не бачив навіть у очі. Організувавши та провівши ряд перевірок, правоохоронці невдовзі з'ясували, що підозрюваним у вчиненні тяжкого злочину є один із цих відпочиваючих – місцевий 29-річний мешканець. Хоча й справді, ніхто з нічної компанії не міг запідозрити ймовірного хулігана у цьому правопорушенні.

Однак поліція зібрала серйозну доказову базу та встановила, що чоловік-нападник напередодні посварився з потерпілим земляком і того фатального вечора побачив, як його опонент вийшов із магазину, попрямувавши у напрямку дому. Кривдник непомітно вийшов із кафе, нібито щоб покурити, але насправді наздогнав потерпілого і дуже сильно його ударив кілька разів у різні частини тіла. Оскільки для нанесення тяжких тілесних ушкоджень підозрюваному не знадобилося багато часу, ніхто з компанії й насправді навіть не помітив його «короткотермінове» відлучення. Нападник нічим не себе видав, що причетний до страшного та бузувірського вчинку, який забрав людське життя.

Зловмисника уже повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років. Наразі чоловіку обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство цього вбивства тринадцятого числа на вулиці Кошового триває.

 Михайло МИХАЙЛЮК

 

22 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів