Майбутні міжнародники з Ужгорода відвідали українське Посольство у Братіславі та помандрували Віднем

Майбутні міжнародники з Ужгорода відвідали українське Посольство у Братіславі та помандрували Віднем
Ази дипломатичної діяльності студенти факультету історії та міжнародних відночин Ужгородського національного унверситету пізнають на практиці.

 

Днями за сприяння завідувача кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, Надзвичайного і Повноважного посла Сергія Устича студенти факультету історії та міжнародних відносин відвідали Посольство України в Словацькій Республіці. Це вже другий візит нашої молоді до українських дипломатичних представництв за кордоном, організований професором Устичем.
 
 
Студенти й викладачі факультету мали змогу поспілкуватися з Надзвичайним та Повноважним послом України в Словаччині Юрієм Мушкою. Дипломат, що народився в закарпатському Берегові, поспілкувався з молодими міжнародниками, котрі розпитувати про двосторонні відносини України та Словаччини, особливості діяльності дипломатичного представництва за кордоном, історію дипломатичної діяльності України та її ролі й завдання в сучасних міжнародних відносинах.

Під час дискусії торкнулися питання європейських перспектив України, зокрема теперішніх форм партнерства між Україною та Словаччиною, особливо в галузі освіти і науки. Відповідаючи на запитання студентів, Юрій Мушка наголосив, що вирішувати будь-які міждержавні конфлікти треба дипломатичними переговорами. Також відзначив, що європейські країни зацікавлені у встановлені миру на території України, в зростанні добробуту наших громадян.

Другою частиною подорожі ужнівців стала навчально-пізнавальна екскурсія Віднем. Столиця Австрії з тисячолітньою історією завдяки своїм картинним галереям, концертним залам і всесвітньо відомій опері стала й культурною столицею Європи. Відень недарма вважається одним із найчарівніших міст Європи, яке варто відвідати кожному, –  тут можна знайти зразки чи не всіх видів і форм мистецтва. Все це зробило подорож надзвичайно захопливою.

Учасники поїздки висловлюють подяку за організацію й проведення незабутньої мандрівки викладачу кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Олесі Бенчак. Чекаємо наступних захопливих вояжів!

За інформацією деканату факультету історії та міжнародних відносин УжНУ

 

23 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів