Ужнівці, що розробили теорію соціології туризму, стали учасниками ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України

Ужнівці, що розробили теорію соціології туризму, стали учасниками ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України
Секцією «Туристичні практики у соціологічному вимірі» керували представники кафедри соціології та соціальної роботи Ужгородського університету

 

Обговорити актуальні питання соціології та поспілкуватися з колегами з інших міст країни та закордону мали нагоду викладачі УжНУ в рамках ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України, що днями відбувся у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна.
 

«Нові нерівності – нові конфлікти: шляхи подолання» – така тема конгресу, у рамках якого виступили й представники УжНУ. Такі зібрання відбуваються раз на 4 роки й збирають учених різних країн, які свого часу входили до складу Радянського Союзу, і дають можливість обмінятися думками про тенденції, що рухають суспільством, поговорити про глобальні проблеми світу.

Керувати секцією «Туристичні практики у соціологічному вимірі» довірили кафедрі соціології та соціальної роботи УжНУ, науковці якої розробили власну теорію соціології туризму, котра на сьогодні є домінантною в Україні.

Зокрема, під час форуму дослідники цієї кафедри представили свої розвідки на теми: «Практики зайнятості людей похилого віку у сфері туризму» (Р. І. Сопко), «Сучасні концепції сучасної мобільності» (К. Я.Новосад), «Туристсько-рекреаційна субкультура як сучасний новий тренд в соціальній роботі» (Ф. Ф. Шандор), «Основні сфери неформальної зайнятості населення в туристичній галузі Закарпаття» (Н. І. Варга), «Інституціоналізація соціології туризму» (К. К. Борщ), «Соціологічні ідеї туризму в соціально-гуманітарних науках» (В. А.Опаленик), «Кордон як бар’єр туристичних переміщень» (Я.Голоніч).

Свої напрацювання колегам по секції представили також науковці з Харкова, Донецька, Києва, Мінська, Їглави.

Ксенія Шокіна, МедіаЦентр УжНУ

Фото надані Федором Шандором

 

23 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів