Апеляційний суд Закарпаття відкрив двері для понад чотирьох десятків майбутніх правників

Апеляційний суд Закарпаття відкрив двері для понад чотирьох десятків майбутніх правників
Йдеться про студентів юридичного факультету Ужгородського національного університету. Програма заходу передбачала екскурсію Будинком Правосуддя, знайомство з його діяльністю та бесіду з суддями.

 

Організаторами заходу виступив суд апеляційної інстанції краю спільно з юридичним факультетом УжНУ. Головна мета зустрічі  - підвищення загального рівня правової культури молоді, формування у майбутніх правників поваги до суду, пропагування доступності суду для  громадян та забезпечення прозорості й відкритості діяльності установи.

У рамках візиту молодь мала можливість поспілкуватись з головою суду Ганною Фазикош. Під час бесіди зі студентами очільниця установ  зазначила: «У покращенні комунікації між судом і громадськістю такі заходи відіграють важливу роль. І не тільки для майбутніх правників, а й для усіх громадян. Ми є відкриті до спілкування і сподіваємося, що подібні зустрічі відбуватимуться на постійній основі і це стане доброю традицією».

Зі студентами зустрілися секретар палати з розгляду цивільних справ Олена Кожух та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Іван Стан. Судді розповіли про особливості роботи суду та поділилися власним баченням реалій суддівської роботи,  наголошуючи на неабиякій відповідальності, яка покладена на служителів Феміди.

Наприкінці зустрічі судді підсумували, що завжди готові до співпраці зі студентами – майбутніми юристами, котрі мають на меті розвиватись і вчитися новому. Відтак, висловили сподівання, що такі заходи за участі молоді стануть традиційними.

До слова, в Апеляційному суді Закарпатської області День відкритих дверей відбувся втретє. Учасниками попередніх екскурсій були учні старших класів ужгородських шкіл та студенти природничо-гуманітарного коледжу УжНУ.

Прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області

 

23 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів