В Ужгороді до Головуправління Нацполіції Закарпаття завітали вихованці Чинадіївського дитбудинку

В Ужгороді до Головуправління Нацполіції Закарпаття завітали вихованці Чинадіївського дитбудинку
Напередодні Всеукраїнського Тижня права та в рамках, запропонованого Національною поліцією України, проекту «Street law» вихованці Чинадіївського будинку дитини відвідали Головне управління Національної поліції Закарпаття.

 

Сьогодні, 25 жовтня, 20 вихованців Чинадіївського дитячого будинку завітали до Головного управління Нацполіції в Закарпатській області на екскурсію. Діти мали змогу ознайомитися з історією розвитку закарпатської міліції та поліції, відвідали Музей, а також прослухали популярні композиції від оркестру Нацполіції Закарпаття. Начальник сектору ювенальної превенції підполковник Андрій Курта розповів про поліцейських, які захищали нашу державу на сході України, а також  показав кубки, які здобули правоохоронці на різних змаганнях.

Начальник відділу служби 102 УОАЗОР закарпатської поліції капітан Сергій Вишиван провів для дітей екскурсію Ситуаційним центром та відділом служби 102.

Він розповів дітям, як працює служба 102 і розповіли, чому не варто пустувати, телефонуючи на екстрені номери. Крім того, школярі довідалися, чим займається ситуаційний центр поліції та що входить до повноважень його представників.

Навідалися діти і до музею Головного управління Нацполіції у Закарпатській області. Там, за сприяння директора музею Івана Пранничука, діти змогли ознайомитись із видами зброї, посидіти на раритетному мотоциклі, а також приміряти на себе головні убори правоохоронців.

З дітьми також поспілкувався вибухотехнік Богдан Лях, який розповів про небезпеку вибухових предметів, роз’яснив, чого не слід робити, коли  знайшли підозрілий предмет та як уберегти своє життя, а також життя оточуючих у таких випадках.

На завершення екскурсії слово взяла старший інспектор сектору ювенальної превенції поліції Закарпаття Лідія Мацецка. Вона застерегла діток від необачних вчинків, а також попередила щодо небезпеки спілкування з незнайомцями.

В знак вдячності за змістовну та цікаву екскурсію, вихованці будинку подарували старшому інспектору власноруч виготовлену бісером картину, на якій викладена кетяг калини.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

25 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів