В Ужгороді відзначать 70-ту річницю загибелі Теодора Ромжі

В Ужгороді відзначать 70-ту річницю загибелі Теодора Ромжі
У кінці жовтня 1947 року внаслідок спланованої операції НКВД було вбито очільника Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Ромжу, якого у 2001 році проголосили блаженним. З цієї нагоди у неділю, 29 жовтня, у селі Іванівці на Мукачівщині о 12:00 відбудеться хресний хід та архієрейська літургія за участі владики Мілана на місці скоєння атентату (замах на вбивство).

 

А у вівторок, 31 жовтня, у Ужгородській греко-католицькій академії імені блаженного Т. Ромжі відбудеться міжнародна наукова конференція з нагоди цієї сумної дати. Темою конференції є «Репресії тоталітарних режимів проти церкви». Участь у форумі візьмуть вчені та богослови з Ужгорода, Києва, Львова, Тернополя та ще з трьох країн – Словаччини, Польщі, Угорщини. Зокрема, о. Петер Борза (Кошіце), о. Ціріл Гішем й о. Штефан Ленчіш (Ружомберок-Кошіце), о. Петер Штурак та Ярослав Цораніч (Пряшів), Ігор Галагіда (Гданськ), Маріанна рішко (Будапешт).

Конференція розпочнеться о 9:00 ранку в Ужгородській греко-католицькій академії імені блаженного Т. Ромжі. А завершиться – Архієрейською літургією та панахидою за репресованим духовенством Мукачівської греко-католицької єпархії у Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода (початок о 17:30).

Uzhgorod.net.ua

 

 

26 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів