В Ужгороді обговорювали шляхи вирішення актуальних проблем розвитку організацій, міст та регіонів України

В Ужгороді обговорювали шляхи вирішення актуальних проблем розвитку організацій, міст та регіонів України
У четвер, 26 жовтня, відбулася науково-практична конференція «Стратегічний розвиток організацій, міст та регіонів», співорганізатором якої був Ужгородський національний університет. Ідея подібної міжнародної конференції визрівала ще з березня, і нині була втілена завдяки ініціативі доктора Девіда Кларка, провідного фахівця у сфері музейної справи у співпраці з представниками економічного факультету, бізнес-центру УжНУ та туристичної ланки міста. Модератором заходу став завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ, туризмознавець Федір Шандор, а очільниця бізнес-центру УжНУ професор Наталія Кубіній взяла на себе основний тягар організаційної роботи.

 

З вітальним словом від університету виступила проректор УжНУ Мирослава Лендьел: «Я вдячна усім хто долучився до організації цього заходу. Переглядаючи програму конференції, я звернула увагу на декілька речей. Зокрема на те, що дуже багато співорганізаторів. Це дуже добре, коли університет, органи влади, підприємці, організації, що займаються розвитком туризму в нашій області, закордонні інституції разом долучаються до теми, яка є важливою для нас. Тема дуже актуальна, адже центральним питанням є туризм, який вимагає системного, комплексного і стратегічного підходу. Вимагає пошуку нових – інноваційних – рішень. Дуже важливо, що серед наших гостей є фахівці у сфері соціальної, економічної та туристичної антропології, які можуть допомогти знайти нам нові шляхи у розвитку туристичної сфери».

«Чудово, що основним питанням нашої зустрічі є саме туризм, адже ця сфера – одна з основних галузей економіки. Завдяки туризму наш регіон може розвиватися та підняти життєвий рівень населення. Я переконаний, що саме ця конференція буде корисною, і допоможе в розвитку, як туризму, так і економіки регіону. Дуже добре, що на цій конференції присутні студенти економічного факультету, що дасть їм можливість практично побачити, яким чином туризм в Закарпатті може посприяти економічному розвитку» - зазначив декан економічного факультету Віталій Сержанов.

Робоча частина конференції виявилася дуже плідною та насиченою для її учасників. Так, першим, із презентацією, виступив начальник управління економіки ЗОДА Денис Ман. Він розповів присутнім про особливості географічного розташування Закарпаття, її економічний та природній потенціал, найбільших інвесторів області, основні напрямки роботи індустріальних парків та продемонстрував відеопредставлення для закордонних гостей.

Окрім особливостей туризму нашого краю, учасники конференції мали можливість ознайомитися з розвитком цієї сфери в розрізі світового досвіду. Окремо також розглядали питання історичної пам’яті, та її важливості у туристичній сфері. Доктор Девід Кларк розповів присутнім про Єврейський музей в Болоньї (Італія), його цінність та особливості, що пов’язані з музейною справою. «Дуже радий бачити на цій зустрічі чимало молодих людей, адже  ви – майбутнє.  Саме ви зможете впроваджувати в життя те, що нині ми будемо обговорювати. Головним у моїй промові є розуміння того, чому музеї важливі для міста. І я хочу пояснити, що, якщо ми не збережемо пам'ять, то втратимо державу».

Науково-практична конференція підняла важливі питання. Цінно, що на зустрічі були присутні ті, хто так чи інакше причетний до туристичної сфери, а найголовніше, має можливість та сили на її покращення.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

26 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів