Закарпатці! Які гроші вам доведеться сплачувати у випадку реалізації медреформи Уляни Супрун

Закарпатці! Які гроші вам доведеться сплачувати у випадку реалізації медреформи Уляни Супрун
Українська медична реформа: за що нашим громадянам точно доведеться платити...

 

Список платних медичних послуг буде формуватися до кінця 2018 року, але вже відомо, за що українцям точно доведеться заплатити.

Про це розповів заступник міністр охорони здоров’я Павло Ковтонюк, передає “Народна Правда” з посиланням на “5 канал”.

Технічно ж, зазначає чиновник, список буде готовий протягом перехідного періоду, тобто до 2020 року.

“В нас немає загальної обіцянки, що медицина буде безкоштовна. До 2020 року у нас є перехідний період, коли ми можемо технічно вийти на цей список. Ми вже цю роботу ведемо приблизно протягом останніх півроку, ми приблизно розуміємо, як ми його будемо робити, на яких принципах”, – сказав Ковтонюк.

За словами заступника міністра, мова йде про економічні, медичні пріоритети, а також про принципи пріоритетів, виходячи з думки українців. Для чого уряд буде проводити опитування серед населення, додав він.

Ковтонюк розповів, що у списку стовідсотково не буде послуг без направлення, тобто коли пацієнт сам приймає рішення, до якого фахівця він хоче піти. “Він на себе таку відповідальність взяв – він повинен буде сплатити”, – резюмував Ковтонюк.

Нагадаємо, по суті, “безкоштовна” медицина йде в минуле. Саме так творці реформи розуміють розтиражоване гасло “гроші йдуть за пацієнтами”. Втім, і противники прийнятих змін дещо лукавлять. Оскільки безкоштовна медицина зовсім не скасована. Її лише оформили в чіткі і зрозумілі рамки.

 

27 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів