Ставити помітки у паспорти закарпатцям при перетині Шенгену незабаром перестануть

Ставити помітки у паспорти закарпатцям при перетині Шенгену незабаром перестануть
Завдяки новим правилам, прийнятим у середу євродепутатами.

 

У середу, 25 жовтня, в Страсбурзі на пленарній сесії Європарламенту було схвалено проект введення автоматичної реєстрації іноземців, що прибувають до Шенгенської зони. Така реєстрація передбачає сканування паспорта при в'їзді та виїзді замість штампів, які ставляться зараз і часто підробляються.

Ініціатори проекту стверджують, що нова система дозволить зміцнити внутрішню безпеку і боротьбу з тероризмом. Також скоротиться час проходження прикордонного контролю. А визначити іноземців з підробленими документами та вичерпаним дозволом перебування в Шенгені стане набагато простіше.

«Наша мета - поліпшити контроль за зовнішніми кордонами ЄС, протистояти нелегальній міграції та полегшити управління міграційними потоками» , - пояснив Дімітрас Аврамопулос, єврокомісар з питань міграції.

Але не всі депутати Європарламенту згодні з таким твердженням. Австрійський євродепутат Ангеліка Мілінар каже: «Це порушує основоположні права громадян третіх країн, які приїжджають до Європи. Особливо коли мова йде про тривалий термін зберігання їх персональних даних ».

Дані про пасажирів пропонується зберігати протягом трьох років. А дані тих, хто прострочив перебування в Шенгені, будуть зберігати цілих п'ять років.

Джерело: 34travel

 

27 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів