Питання толерантності є надзвичайно актуальним як для країн Євросоюзу, так і для України

Питання толерантності є надзвичайно актуальним як для країн Євросоюзу, так і для України
Викладачі факультету суспільних наук Ужгородського національного університету взяли участь у круглому столі на тему: «Толерантність на кордонах Європейського Союзу», що відбувся на околицях м. Дрездена.

 

Круглий стіл відбувся за участі широкого кола сторін, зокрема: представників Міністерства закордонних справ Німеччини, Уповноваженого Федерального уряду Німеччини з питань переселенців і національних меншин, Міністерства освіти Угорщини, Саксонського Форуму політичної освіти при Фонді Конрада Аденауера, Мюнхенського університету Людвіга Максиміліана, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та Ужгородського національного університету (Факультет суспільних наук та Інститут еколого-релігійних студій).

Метою круглого столу було обговорення питань налагодження співпраці щодо проведення комплексних наукових міждисциплінарних досліджень з питань толерантності, примирення та проблем акцептуації на кордонах Європейського Союзу.

Учасники та учасниці круглого столу прийшли до висновку, що питання толерантності є надзвичайно актуальним як для країн Європейського Союзу, так і для України, яка перебуває в стані воєнного конфлікту та соціально-економічної кризи, адже демократичний тип політичної культури немислимий без високого рівня толерантності. Це зумовлює проведення в подальшому різнопланових комплексних досліджень, а також здійснення цілеспрямованих спроб побудувати простір толерантності та примирення у межах України. Утвердження толерантності як базового принципу культури громадянського суспільства є ефективною умовою досягнення суспільної згоди, миру та стабільності.

За результатами круглого столу учасниками було погоджено орієнтовний план проведення спільних заходів та досліджень.

Джерело: Сайт УжНУ

 

28 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів