В Ужгороді педагогам і студентам розповіли про правову протидію етнічній дискримінації та антисемітизму

В Ужгороді педагогам і студентам розповіли про правову протидію етнічній дискримінації та антисемітизму
28 жовтня в Ужгороді відбувся черговий семінар, який здійснюється в рамках проекту «Боротьба з етнічною дискримінацією та антисемітизмом в Закарпатті» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

 

Цього разу, представники ГО «Агенція досліджень регіонального соціуму «Карпатія», ГО «Освіта майбутнього», Інфоклубу «Політична Просвіта» при «Карпатії», Головного управління міграційної служби України в Закарпатській області, Ужгородського національного університету присвятили увагу педагогів і студентів проблемам правової протидії етнічній дискримінації та антисемітизму.

Команда тренерів та експертів проекту охопили і висвітлити низку питань, з якими чи не щодня зіштовхуються учасники семінару – представники педагогічної спільноти, студентство, зокрема, студентська молодь зарубіжних країн. До обговорення, крім учасників семінару, були запрошені кандидат юридичних наук ДВНЗ «УжНУ» Ольга Котляр, представник Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області Вікторія Ковач та активіст УМГО «Єдине студентство» Ладислав Помпель.

Учасники семінару «STOP дезінформації! Правова протидія етнічній дискримінації та антисемітизму» говорили про проблеми міжнаціональних відносин і етнотолерантності, біженців, групу шукачів захисту, внутрішньо переміщених осіб та надання їм правової допомоги, застосування міжнародно-правових засобів та норм національного законодавства в Україні, правові механізми протидії етнічній дискримінації та антисемітизму на регіональному рівні. У практичній частині семінару учасники були розподілені на три умовні групи, які розглянули різноманітні конфліктні ситуації та дали їм правову оцінку.

У результаті, учасники семінару дійшли висновку, що сьогодні в Україні, й зокрема в Закарпатті, як ніколи потрібна широка інформаційно-просвітницька кампанія з метою роз’яснення правових засад міжнаціонального та міжетнічного співіснування, що унеможливить виникнення конфліктів та провокаційної етнодискримінаційної риторики. Останні події, пов’язані з резонансом навколо прийнятого в Україні освітнього закону зайвий раз це доводять.

ГО «Агенція досліджень «Карпатія»

 

29 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів