Угоду про співпрацю підписали мери закарпатського Хуста та чеського Ждяра-над-Сазавою

Угоду про співпрацю підписали мери закарпатського Хуста та чеського Ждяра-над-Сазавою
Наступним після Рахова, який офіційно став партнером та побратимом чеського міста Тржебіч, стала колишня столиця Карпатської України – місто Хуст.

 

Так, в урочистій обстановці староста м.Ждяр-над-Сазавою Зденек Навратіл разом зі своїм колегою – мером Хуста Володимиром Кащуком підписали двосторонню угоду про співпрацю.

Офіційна церемонія підписання угоди відбулося у залі міської ради районного центру Ждяр-над-Сазавою за участі голови Закарпатської облради Михайла Рівіса, гетьмана краю Височина, члена палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Їржі Бєгоунека, депутатів облради з різних політфракцій та посланців чеської місцевої ради, голів Виноградівської та Свалявської райрад, Рахівської міськради, екс-голови облради Володимира Чубірка, керівництва благодійного фонду «ВіЗа» та інших.

Гетьман краю Височина Їржі Бєгоунек висловив сподівання, що підписання угоди про партнерство напов­ниться новим змістом у діловому співробітництві та стане черговою сторінкою довготривалих дружніх відносин між громадами Хуста і Ждяр-над-Сазавою.

Очільник Закарпатської облради Михайло Рівіс наголосив: «Мені особисто дуже приємно, що моє рідне місто Хуст відтепер матиме щирого друга та надійного партнера для подальшого розвитку і процвітання. Мери двох міст прийняли правильне рішення - встановити дружні стосунки та використовувати їх для розвитку співробітництва в інтересах миру та добробуту громад».

До слова, міст угоди полягає у закріпленні двосторонніх економічних та міжнаціональних зв’язків територіальних громад цих міст, які завірили своїми підпи­сами цю угоду в тім, що забезпечуватимуть: економічну та правову співпрацю між територіальними громадами міст-побратимів, розробку та реалізацію спільних куль­турних проектів в інтересах громад та у напрямку євро­пейської інтеграції, обмін досвідом роботи та делегаці­ями, взаємодією у розвитку відносин в галузях освіти, науки, медицини, культури та туризму.

Після підписання угоди Михайло Рівіс та Володимир Кащук зробили запис до книги пам’яті м.Ждяр-над-Сазавою та вручили чеським партнерам подарунки. Потім закарпатська делегація зробила спільне фото на пам'ять, а мери міст-побратимів сфотографувалися в центрі міста біля лавиці із символічною табличкою про встановлені дружні відносини.

Прес-служба Закарпатської облради

 

30 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів