Закарпатських меломанів запрошують на «Вечір української вокальної музики»

Закарпатських меломанів запрошують на «Вечір української вокальної музики»
Ансамбль солістів «Гармонія» – один із перших колективів, створених у Закарпатській обласній філармонії. У 1947 році це була естрадна бригада, згодом перейменована у «Музичний лекторій», аж поки не отримала нинішню назву.

 

У травні відбулися урочистості з нагоди 70-ліття колективу, чим ще раз доведено його творчий потенціал і затребуваність. Відзначили ювілеї і старожили ансамблю: заслужена артистка України Оксана Хархаліс останні десять років є художнім керівником колективу, а народний артист України Петро Матій присвятив йому цілих сорок років! Впродовж усієї своєї історії «Гармонія» мала за обов’язок побувати у найвіддаленіших куточках нашого краю, щоб донести до кожного пересічного слухача перлини світової класики, кращі зразки вітчизняної вокальної музики, обробки народних пісень. Компактний, мобільний, завжди злагоджений колектив виступав на полонинах і військових полігонах, в сільських школах і клубах, об’їздив з гастролями Україну і гідно презентував наше мистецтво за кордоном. Попри свій поважний вік, він постійно працює над осучасненням репертуару й пошуком нових виконавських можливостей. 

2 листопада Ансамбль солістів «Гармонія» запрошує всіх меломанів на «Вечір української вокальної музики». Для цієї концертної програми артисти обрали арії з опер «Наталка Полтавка» і «Тарас Бульба» М.Лисенка, «Запорожець за Дунаєм» С.Гулака-Артемовського, «Богдан Хмельницький» К.Данькевича, «На Русалчин Великдень» М.Леонтовича, «Наймичка» М.Вериківського та відомі солоспіви А.Кос-Анатольського, О.Нижанківського, А.Вахнянина, К.Данькевича, Я.Степового, І.Шамо, Б.Буєвського, Л.Гайдамаки, І.Кушплера, М.Жербіна.

Імена солістів ансамблю вже добре відомі шанувальникам музики: народний артист України Петро Матій (баритон), заслужена артистка України Оксана Хархаліс (мецо сопрано), Марина Лавра (сопрано), Михайло Подкопаєв (бас). Зазвичай співаки виступають у супроводі інструментального ансамблю під керівництвом Анастасії Жужгової. Цього ж разу акомпануватимуть Наталія Шутко (фортепіано), Наталія Савченко (фортепіано) і Діана Гавата (віолончель). Ведуча – Катерина Керечанин. Початок концерту о 18.30.  

Підготувала Таїсія Грись

 

30 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів