Закарпатцям про те, як вберегтися від грипу та ГРВІ!

Закарпатцям про те, як вберегтися від грипу та ГРВІ!
Офісним працівникам лікарі радять виконувати певний комплекс заходів профілактики грипу та ГРВІ.

 

Заразитися в офісі може кожен співробітник, оскільки в закритому приміщенні і при скупченні безлічі людей віруси розмножуються набагато швидше. Особливо схильні до зараження грипом і гострими респіраторними інфекціями ті, у кого слабка захисна функція організму, тому дуже важливо вчасно подбати про свій імунітет і зміцнити його.

Лікарі радять виконувати офісним працівникам такі заходи профілактики грипу та ГРВІ:

Часто мити руки. Дотримання цього правила особистої гігієни дозволить вам не підхопити сезонний вірус.

Не торкатися  обличчя. На руках накопичуються бактерії, тому чіпати своє обличчя, та ще й брудними долонями, вкрай небезпечно в сезон вірусних захворювань.

Одягати і міняти кожні 3 години респіраторну маску, якщо у вашому колективі хтось прийшов на роботу хворим. Маска захистить вас від вірусів і дозволить не заразитися грипом.

Вживати вітаміни. Їх можна купити в аптеці, але бажано по рекомендації терапевта. Вітамінні комплекси будуть корисні тим, хто неправильно харчується.

Збалансувати раціон харчування, включивши в нього максимум вітамінізованих продуктів. Корисна їжа – запорука міцного імунітету.

Провітрювати кабінет раз на годину. Сперте повітря в кабінеті нерідко стає причиною того, що хворіють на грип та ГРВІ всі співробітники поголовно.

Виходити на вулицю хоча б кожну годину на кілька хвилин. Свіже повітря і холод сприяють нейтралізації вірусів і бактерій.

Зволожувати повітря в кабінеті. Пересушене повітря в приміщенні через центральне опалення або кондиціонер – це сприятливе середовище для хвороботворних мікроорганізмів і вірусів, тому його слід зволожувати за допомогою спеціальної техніки.

Вакцина проти грипу. Медики називають щеплення від грипу найефективнішим заходом профілактики. Навіть якщо ви і заразитеся, то захворювання буде протікати більш спокійно і не принесе у ваше життя різних ускладнень, таких як бронхіт, пневмонія, менінгіт і так далі.

Нагадаємо, українці почали масово хворіти на грип та ГРВІ. Згідно з оперативними даними в Київській області на 42 тижні 2017 року (16.10-22. 2017 г.) на грип та ГРВІ захворіли 11 408 осіб.

Нагадаємо, в епідемсезоні 2017-2018 рр. в Україні очікують появу трьох штамів грипу, серед яких вже відомі “Гонконг”, “Брісбен”, а також новий штам “Мічиган”, який є підвидом “свинячого” грипу й має схожі симптоми захворювання.

Інкубаційний період ще невідомого українцям вірусу “Мічиган”, який відрізняється важким перебігом із великою ймовірністю виникнення ускладнень, складає від чотирьох до семи днів.

 

31 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів