Громадське об’єднання "Рідне Закарпаття" очолила Ольга Матей

Громадське об’єднання "Рідне Закарпаття" очолила Ольга Матей
Слід сподіватися, що цей громадський осередок отримає "друге дихання" та подивує Берегівщину змістовним культурницько-мистецьким життям.

 

І насправді, відтоді, як помер славнозвісний Юрій Гецко зі своїми мільйонами ідей, культурницьке життя у краї дещо збавило темпів. Кілька років поспіль не чути було і про роботу громадського об‘єднання "Рідне Закарпаття", ініціатором створення якого був академік Міжнародної академії оригінальних ідей. Схоже, члени правління обласного осередку вирішили реанімувати цю громадську структуру та зібрали у Берегові актив, аби визначитися з пріоритетами на найближчу перспективу і обрати собі керманича. Бо хто б і що не казав, а "Рідне Закарпаття" жило та живе думкою про благо рідного краю.

Отже, на нещодавньому засіданні правління міськрайонного осередку ГО "Рідне Закарпаття", на яке у ресторан "Кока" завітали співзасновники цього обласного громадського об‘єднання та члени правління Іван Митровців, Юлія Кілару, Василь Габорець, було розглянуто організаційне питання. Після невеличких дискусій новим керівником цієї міськрайонної організації обрано заступника начальника міського управління культури Ольгу Матей. За цю кандидатуру руки піднесли усі одностайно. Висловлювалася, зокрема, теза, що вона свого часу активно працювала з Ю. Гецком, була його соратницею, знає, як, на яких принципах зароджувалося "Рідне Закарпаття", на рахунку якого чимало корисних справ, що завжди додавали авторитету цьому громадському об‘єднанню.

Свої побажання стосовно пожвавлення культурно-мистецької діяльності та спрямування роботи у бік новизни, новій очільниці висловили відомі містяни, зокрема, активістка та організатор різних масових дійств Мар‘яна Борисевич, директор української гімназії Володимир Кенийз, заступник директора медичного коледжу Наталія Гецко, міськрадівець з управління освіти, молоді та спорту Василь Фекете, підприємець-фермер Марія Ковач, керівник дочірнього підприємства "Мукачівська лижна фабрика "Фішер" Андрій Петрушка, відомий педагог-ветеран Ксенія Маргітич, самодіяльний митець-аматор Іван Чегіль, Олімпійська чемпіонка з гандболу Ніна Гецко, спеціаліст із міської освіти Вікторія Іваньо, дизайнер-модельйєр Вікторія Міндак і багато інших. Підсумував це питання Іван Митровцій, побажавши усім плідної праці та успіхів.

Як уже було сказано, ГО "Рідне Закарпаття" започаткувало свою діяльність з ініціативи колишнього президента "Віжи-3000" Юрія Гецка ще на початку цього століття. З нагоди ювілейної дати було також презентовано черговий випуск журналу "Рідне Закарпаття", упорядником якого виступив екс-начальник управління культури Василь Габорець. Як і раніше, ця громадська структура й надалі залучатиме до своїх лав і прагнутиме об‘єднати з метою вирішення добрих справ і конкретних учинків усіх небайдужих громадян краю, міста, району, хто живе із думкою про подальший розвиток рідного закарпатського краю.

– Слід сподіватися, що чергове засідання та нова очільниця нададуть "другого дихання" цій важливій роботі, – висловив сподівання Іван Митровцій. Водночас він вручив букет квітів Ніні Романівні Гецко, яка цей подарунок отримала з нагоди свого недавнього 60-річчя.

Петро БАЛАЖІ

 

31 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів