"Нарешті, і до нас дійшла "пологова" новація!"

"Нарешті, і до нас дійшла "пологова" новація!"
Немовлята-двійнята Вікторія та Василько Балоги з Бене (народилися вони 13 жовтня ц. р.) стали дебютантами пілотного проекту Міністерства юстиції України з отримання свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку Берегівської ЦРЛ.

 

Мета такого кроку – полегшити процедуру реєстрації дитини. З цієї радісної та світлої нагоди батьків і немовлят вітали голова Берегівської РДА Іштван Петрушка, начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач, керівники обласного та районного відділів ДРАЦСу Ельвіра Леско, Наталія Кеменяш, заступник головлікаря центральної райлікарні Йосип Бубряк, колектив пологового відділення на чолі з його завідувачем Володимиром Сагардою.

Разом із свідоцтвом про народження батькам видали і довідки про реєстрацію місця проживання дітей.

«Це перші дітки у вашій родині – одразу подвійне щастя. Тож нехай радістю і приємними клопотами наповнюється дім. Нехай ростуть здоровими й щасливими! А час, зекономлений на отриманні довідок і свідоцтв ви тепер маєте куди розподілити», – вітаючи родину Балог, мовили присутні чиновники з Берегова й Ужгорода. Відтак мати малят Ганна Балог отримала від гостей подарунки, квіти у тому числі.

Довідково:

Відтепер у разі потреби у пологове відділенні завітає працівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану, який здійснить прийом документів і видасть свідоцтво про народження у зазначені години – тобто згідно графіку. Перелік документів для реєстрації народження у пологовому будинку не відрізняється від того, що необхідний для реєстрації безпосередньо в ДРАЦСі. Потрібно надати оригінали таких документів: медичне свідоцтво про народження, видане закладом охорони здоров’я; паспорти батьків: свідоцтво про шлюб (за наявності зареєстрованого шлюбу).

Усе це й насправді збереже дорогоцінний час для батьків новонароджених. До речі, подібною послугою на Закарпатті, крім Берегова, уже можуть послужитися у більшості міст і районів. Та навіть у випадку, якщо з тих чи інших причин батьки не скористалися цією послугою у пологовому відділенні, вони можуть це зробити безкоштовно протягом місяця у ДРАЦСі. Аби у читачів не виникали запитання, чому у цій новації ми не перші, то пояснимо: Наталія Кеменяш також молода мати та перебуває у декретній відпустці, до того ж підрозділ недоукомплектований, отож довелося синхронізувати усі ці життєві моменти.

Петро КРУК

 

31 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів