Паркування на стоянках для інвалідів закарпатцям тепер "влетить в копієчку"

Паркування на стоянках для інвалідів закарпатцям тепер "влетить в копієчку"
З 26 жовтня 2017 року почав діяти закон, який піклується про пріоритетне право стоянки автомобілів, які належать людям з інвалідністю.

 

В Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулась прес—конференція на тему «Моніторинг територіальних органів Національної поліції в Закарпатській області на доступність для маломобільних груп населення, осіб з проблемами зору».

З 26 жовтня 2017 року почав діяти закон, який піклується про пріоритетне право стоянки автомобілів, які належать людям з інвалідністю. Ця норма прописана в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю».

Участь у конференції взяли представники Управління забезпечення прав людини НПУ в Закарпатській області, Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, Управління патрульної поліції в містах Ужгороді та Мукачеві, Закарпатського обласного Товариства інвалідів, Ужгородської міської ради.

Штраф за безпідставну парковку з позначеним знаком «інвалід» буде накладатись поліцейським або членом громадської організації інвалідів. Окрім того, біля кожного будинку має буде хоча б одне місце для стоянки інвалідів. Також саме покарання чекає водія «за безпідставне використання на автомобілі розпізнавального знака «інвалід», а також за стоянку без документів, що підтверджують наявність у нього інвалідності, він не перевозить пасажира-інваліда, або у нього немає явно виражених ознак інвалідності. Аналогічний штраф передбачений для керівників підприємств, які не облаштували місця для інвалідів біля своїх споруд (крім житлових будинків).

Джерело: Перший кабельний

 

01 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів