Листопад 2017-го: Чого очікувати закарпатцям від тарифів, пенсій і субсидій?

Листопад 2017-го: Чого очікувати закарпатцям від тарифів, пенсій і субсидій?
Тут будуть і плюси, і мінуси...

 

Пенсія

Завдяки пенсійній реформі частина громадян, які в жовтні не отримали доплати до пенсій, в листопаді отримають їх. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, пенсія збільшилася для 10,24 мільйонів пенсіонерів, тобто для 90%.

Згідно з даними Кабміну, після осучаснення розмір пенсій в середньому збільшився на 559 грн, тобто середня пенсія з 1886 гривень зросла до 2446, а мінімальна – до 1452 грн.

Субсидії

Якщо в минулий опалювальний сезон вдалося заощадити на субсидії, то в листопаді можна буде за невикористану їх частину отримати разову компенсацію. Написавши заяву, можна буде отримати компенсацію за зекономлені енергоресурси в таких межах: електричне опалення – еквівалент вартості 150 кВт (до 135 грн). Індивідуальне газове опалення – еквівалент вартості 100 куб. газу (до 700 грн).

Інтернет

“Воля” – найбільший в країні телекомунікаційний провайдер попередив користувачів, що з листопада підвищить тарифи – до 10% в залежності від пакета. Про намір підвищити тарифи заявили й інші інтернет-провайдери, мотивуючи це інфляцією, а також зміною стосунків із медіа-групами.

Залізниця

“Укрзалізниця” з листопада обіцяє повноцінно годувати навіть вночі. Євген Кравцов, в.о. голови правління “Укрзалізниці” написав у Twitter: “У листопаді запропонуємо сервіс повноцінного харчування в нічних поїздах”. Передзамовлення страв можна буде робити, купуючи квитки.

Тарифи

З листопада на 7,5-7,8% очікує зростання тарифів на газ промислових споживачів. Зокрема, мін. ціна газу, який відпускається на умовах передоплати від “Нафтогазу”, з 8164 грн виросте до 8805 грн за 1 тисячу куб-ів з урахуванням ПДВ, а максимальні ціни – з 9016 до 9692 грн за 1 тисячу куб-ів з урахуванням ПДВ.

Нагадаємо, буквально напередодні віце-прем’єр-міністр Павло Розенко стверджував, що уряду не потрібні додаткові кошти з державної скарбниці для оплати субсидій.

Джерело: “Народна Правда

 

01 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів