Інтерни УжНУ стажуватимуться у найвищому законодавчому органі України

Інтерни УжНУ стажуватимуться у найвищому законодавчому органі України
В Ужгородському національному університеті вівторок, 31 жовтня, відбулася презентація програми стажування в апараті Верховної Ради України для студентів-магістрантів юридичного факультету УжНУ.

 

Захід провели члени ГО «Ліга інтернів» (Асоціація випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади), випускниці програми стажування у ВР Мар’яна Добоні та Марина Сташина. Також на презентації були присутні декан юридичного факультету Ярослав Лазур та заступник декана Вадим Рокашнюк.

Традиційно розпочав зустріч очільник факультету Ярослав Лазур, який підкреслив, що програма є важливою не тільки для кар’єрного зростання студентів, а й для майбутнього всієї країни. Також відзначив, що й сам був членом Асоціації, тому радить не втрачати такої можливості і спробувати себе в ролі інтерна.

Відтак виступила Мар’яна Добоні. Дівчина розповіла про те, що програма, крім практичного досвіду роботи в парламенті України, участі в законотворчому процесі та старті професійної кар’єри, дає ще й неоціненні зв’язки та контакти, які будуть особливо корисними у дальшій роботі правників.

Також студенти мали змогу більш докладно ознайомитися з основними завданнями, що від них вимагатимуть під час проходження програми. Ідеться про законопроектну роботу, аналітичні дослідження, переклади, відповіді на звернення громадян, організацію комітетських засідань тощо.

Мар’яна Доброні

Випускниця розповіла магістрантам про те, які труднощі найчастіше виникатимуть у роботі, як інтерни проводять своє дозвілля в столиці, ознайомила з вимогами до конкурсантів.

Марина Сташина поділилася зі студентами власним досвідом участі в програмі стажування. «Часто випускники провінційних вишів не є настільки впевненими, як потрібно. Вони дивляться на все очима специфіки свого регіону проживання. Особисто мені програма стажування дала впевненість у собі і своїх силах», – відзначила гостя.

Марина Сташина

Програма стажування у Верховній Раді існує з 1995 року. За цей час її учасниками стало близько 1650 осіб. Випускники продовжують свій професійний шлях у найрізноманітніших сферах – від роботи в державних установах, громадських організаціях, до реалізації себе у викладацькій діяльності чи комерційному секторі. Тож хто ще не до кінця збагнув своє покликання на юридичній ниві нашої країни, – програма стажування в апараті Верховної Ради України – саме для вас.

По детальнішу інформацію про конкурсний відбір та інші нюанси проходження програми звертайтеся на офіційну сторінку у Фейсбук або пишіть на електронну пошту ([email protected]).

Тетяна Боць, Медіацентр УжНУ

 

02 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів