Тріо хижих володарів неба виходили у реабілітаційному центрі НПП "Синевир"

Тріо хижих володарів неба виходили у реабілітаційному центрі НПП "Синевир"
Їхній випуск у вільний політ відбудеться сьогодні біля Одеси.

 

Як повідомив в.о. керівника Національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв, сьогодні в Нацпарку відбудеться випуск в природу трьох володарів неба - соколів балабанов (лат. Falco cherrug).

"Вони зараз їдуть до нас з НПП "Синевир" (Закарпаття), де пройшли курс реабілітації в реабілітаційному центрі нацпарку "Синевир". Програма реабілітації та випуску хижих птахів в природу проводиться спільно з Українським товариством охорони птахів", - повідомив І. Русєв.

Сокіл балобан - гніздовий, перелітний, зимуючий птах фауни України. Протягом другої половини ХХ століття його чисельність скорочувалася, і в деякі роки становила не більше 50 пар. Відновлення чисельності в степовій смузі України почалося з 1980-х років. Станом на 2009 рік чисельність на території України досягала не менше 300 пар. Вид занесений до Червоного списку МСОП і Європейського червоного списку. Включений в додаток II Конвенції CІTES, Додаток II Бернської конвенції, додаток II Боннської конвенцій, Червону книгу України.

Джерело: Закарпаття онлайн

 

02 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів