У "Захоньській справі" фігурують 27 угорських митників

У "Захоньській справі" фігурують  27 угорських митників
А також 23 (!) контрабандисти.

 

Групі угорських митників, яких було затримано за організовану корупцію на КПП "Захонь-Чоп", нещодавно було пред'явлено звинувачення. Угорські ЗМІ інформують про завершення розслідування.

Його вело слідче управлінням прокуратури міста Дебрецен та передало до суду в місті Кішварда. У обвинуваченні чітко вказується, що митники в обмін на гроші, закривали очі на злочини, вчинені на українсько-угорському перетині кордону. Мова йде про контрабанду. Відео- і аудіозаписи підтвердили підозру у хабарництві у великих розмірах.

Загалом у кримінальній справі фігурують імена 27 працівників митниці та 23 контрабандистів. Наразі судитимуть лише 20-х з них.

Згідно з обвинувальним висновком, митники регулярно пропускали через кордон комерційні обсяги тютюну, палива, спиртних напоїв і продуктів харчування у змові з групою контрабандистів в обмін на гроші. Таким чином, йдеться про відсутність митного оформлення імпортних товарів та несплату податку до державної казни.

Групу митників, за якими вже велося ретельне спостереження, було затримано на робочому місці 29 липня 2015 року за допомогою спецназівців з Центру по боротьбі з тероризмом (ТЕК).

31 липня у місті Ніредьгаза відбулося судове засідання по справі взятих під арешт 18 митників та прикордонних податківців, яких звинувачували у кришуванні контрабанди на кордоні із Закарпаттям.

Слід зазначити, що деяким угорським митникам за організацію злочинної групи може загрожувати найсуворіше покарання за всю історію - до 24 років позбавлення волі.

Джерело: Mukachevo.net

 

05 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів