МФА взяв участь у міжнародному турнірі команд футбольних академій

МФА взяв участь у міжнародному турнірі команд футбольних  академій
Команда «Мункач футбольна академія» з юних гравців 2008 р.н. (U-10) взяла участь у міжнародному турнірі між академіями Карпатського басейну, який відбувся в угорському містечку Кішварда.

 

Загалом участь у цьому дебютному турнірі взяли 8 академій з Румунії, Хорватії, Сербії, Словаччини, України та представники господарів.

На урочистому відкритті змагань, яке відбулося в угорській гімназії до учасників змагань, їх батьків, уболівальників звернувся міністр Міклош Шестак, який зазначив, що цей турнір стане традиційним між академіями, яких підтримує угорська держава. Також міністр навів яскравий приклад Угорщини, коли вдалося підготувати і провести на високому рівні чемпіонат світу з водних видів спорту. Далі слово взяв генеральний директор академії  «Варда ШЕ» Атілла Рівіс, який розповів про організацію цих змагань та ідею проведення.

А вже далі приступили до процедури жеребкування.  З легкої руки спортивного директора «МФА» Золтана Сільваші, який першим витягував жереб наша команда потрапила дот групи В, де компанію їй склали команди з румунської «Чіксереди-2», хорватського «Осієка» та угорського «Ференцвароша».

У групу А потрапили господарі – «Варда ШЕ», румунська«Чіксереда-1», сербська ФК «Тополя» та словацька «Дунайська Стреда».

У першому матчі мукачівці зійшлися з румунською ФК «Чіксереда-2». Наші хлопці доволі впевнено провели поєдинок, забивши в першій половині зустрічі 2 голи – відзначилися Юрій Русин та Микола Гоблик, але вже в другому таймі мукачівці дещо збавили обертів і пропустили два м’ячі у власні ворота, проте, завдяки старанням Андрія Горвата відновили перевагу, та й румуни не здавалися й знову зрівняли рахунок. Але все ж, чудову комбінацію мукачівців завершив Микола Гоблик, і приніс перемогу нашій команді – 4:3.

В наступній зустрічі мукачівцям протистояв хорватський «Осієк», який у попередньому матчі розгромив угорський «Ференцварош» - 8:1. Хорвати почали досить активно і на 12-й хвилині першого тайму змогли вразити наші ворота. Та в другій частині поєдинку за рахунок самовіддачі закарпатці зуміли нав’язати боротьбу і таки зрівняли результат двобою. Дальнім ударом з лінії поля кіпера хорватської команди змусив помилитися Микола Гоблик.

У заключному матчі групового етапу наша команда грала не боячись відповідальності за результат, адже угорський «Ференцварош» поступився румунській «Чіксереді 2» з рахунком – 1:2, тим самим забезпечивши нам вихід у півфінал. Тому тренер Віктор Міклош дав можливість пограти гравцям, які не потрапляють до основного складу. В результаті  ми поступилися з рахунком – 2:4. У складі МФА голи забивали Андрій Горват та Віктор Мазурець.

Тож після матчів групового етапу мукачівці посіли другу сходинку в своїй групі з 4-ма очками в активі, перше в «Осієка» (7 очок). Третє та четверте місця розділили «Ференцварош» та «Чіксереда 2», які здобули по 3 залікові бали.

В півфіналі наша команда зійшлася з найсильнішою командою групи А –румунською «Чіксереда-1». У цьому двобої румуни з перших хвилин почали домінувати й свою перевагу систематично втілювали в забиті м’ячі. До кінця поєдинку перевага румунської команди була тотальною й зустріч завершилася поразкою МФА з рахунком 0:8. Як зауважив спортивний директор МФА Золтан Сільваші румунська академія вже впродовж трьох років працює за програмою «Академії Пушкаша», й результат як бачите – очевидний.

Наступного ігрового дня у матчі за третє місце МФА зійшлося з однолітками «Варда ШЕ», які в півфіналі поступилися «Осієку» - 1:3.

Мукачівці з перших хвилин показали доволі непогану гру, довго контролювали м’яч, вдало розігрували. І вже на 8-й хвилині поєдинку зуміли реалізувати свою атаку, яку точним ударом у кут воріт завершив Стас Максименко. Але після цього «Варда», наче прокинулася, й вже господарі перебрали іціативу й уже не відпустили її до кінця зустрічі. Вони швидко зрівняли рахунок у матчі, а далі вколотили в наші ворота ще чотири м’ячі. В заключному матчі терпимо поразку 1:5 й у підсумку займаємо четверте місце. А переможцем дебютного турніру академій стали вихованці хорватського «Осієка», які здолали в фінальній зустрічі «Чіксереду-1» - 4:0.

Нагороджували учасників та призерів турніру гендиректор академії «Варда ШЕ» Атілла Рівіс та представник академії «Варда ШЕ» Габор Нойман.

Певен, що всі без винятку учасники залишилися задоволеними від спортивних звитяг та умов в яких перебували команди.

У складі МФА на поле виходили Андрій Горват, Олександр Задолинний, Мілан Йовбак, Максим Лелет, Віктор Мазурець, Микола Плоскіна, Юрій Русин, Руслан Тимко, Руслан Тодосієнко, Стас Максименко, Микола Гоблик, Мілан Орос.

P.S. Особисто мене вразила спортивна інфраструктура невеликого 16 тисячного містечка – в місті є дві команди футбольна та гандбольна. Футбольний клуб прагне вийти на найвищий рівень угорського футболу. Задля цього там працюють усі - будується новий красень-стадіон, вже в квітні наступного року на ньому планують проводити матчі другого кола поточного чемпіонату.

 

06 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів