На зарплату бюджетникам Закарпаттю до кінця року не вистачає 190 мільйонів гривень

На зарплату бюджетникам Закарпаттю до кінця року не вистачає 190 мільйонів гривень
Під час затвердження місцевих бюджетів на 2017 рік додаткова потреба в коштах на виплату зарплати працівникам бюджетної сфери Закарпаття становила 409,4 мільйона гривень.

 

Причина – підняття мінімальної зарплати, яке не було враховане при визначенні медичної та освітньої субвенції для Закарпатської області в Державному бюджеті. До листопада цю суму вдалося зменшити більше, ніж удвічі за рахунок місцевих бюджетів, однак до кінця року області все ще не вистачає 190 мільйонів гривень.

– На неодноразові листи в Кабінет міністрів про нестачу медичної та освітньої субвенції відповідь була одна – йти на оптимізацію медичних та освітніх закладів, тобто закривати школи, лікарні й звільняти працівників, – заявляє Геннадій Москаль. – На що особисто я ніколи не піду, оскільки Закарпаття – одна з кількох областей України, де кількість населення не скорочується. На сьогодні ресурси місцевих бюджетів вичерпані, відшукати необхідні 190 мільйонів гривень область самостійно не може. Найскладніша ситуація склалася з виплатою зарплат працівникам освіти та охорони здоров’я, особливо в гірських та малочисельних районах. І без якнайшвидшого розподілу стабілізаційної дотації з Держбюджету вирішити проблему не вдасться.

Голова ОДА направив Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману телеграму з проханням терміново розглянути питання розподілу стабілізаційної дотації та передбачити для Закарпатської області додатковий фінансовий ресурс.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

 

06 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів