На Хустщині мисливці рятували село від набігів вовків

На Хустщині мисливці рятували село від набігів вовків
Випадок трапився в курортному селі Шаян, що на Хустщині, тут з'явилося не тільки багато туристів, а й пара вовків.

 

Раніше місцеві жителі сіл Яблунівка та Ракош звернулися до мисливців та органів влади з заявами про допомогу та захисту від набігів диких вовків. Люди розповідали, вовки вбивали овець, кіз і навіть заїдали біля будинків собак. 

Тоді на допомогу прийшли мисливці ЗТМP «Лісівник» на чолі з головою районної організації «Лісівник» Сейпі Карло.  Вони почали вести моніторинг угідь та місця появи вовків в урочищах .

Як розповів Мukachevo.net Роман Келемен, який брав участь у полюванні, популяція вовків на кордоні з румунією дуже висока,з часом вони  йдуть у село, адже саме тут легше вполювати свійську тварину ніж у лісі.

— З настанням холодів та снігу вовки потребують більше харчування тому без відстрілу вони наносять великої шкоди мешканцям сіл. А не дай Бог вони нападуть на дитину, чи безхатченка, - розповів Роман Келемен.

Так, 5 листопада було вирішено провести плановий захід (загонне полювання) на цих вовків, майстер лісу та голова низового мисливського колективу визначили територію вовків по слідах.

Мисливцям вдалось вислідити та вполювати двох вовків: самка вагою 35 кг, самець вагою 42 кг.

Лісники зазначають, наразі жителі сіл можуть спокійно випасати худобу та не боятись вночі виходити з дому.

Мukachevo.net

 

06 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів