В Ужгороді продовжують садити молоді дерева

В Ужгороді продовжують садити молоді дерева
Садити молоді дерева продовжують сьогодні в Ужгороді. Зокрема, на вулиці Юрія Гойди, а також проводять підготовчі роботи до висаджування на проспекті Свободи, вулиці Перемоги. Вранці кілька сакур на розі вулиць Гойди та Володимира Гошовського (Боженка), біля обласного управління статистики посадили і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступники Ігор Фартушок, Василь Гомонай, керуючий справами виконкому Олена Макара та секретар міськради Андріана Сушко.

 

Нагадаємо, загалом у центральній частині міста, на проспекті Свободи, вулицях Перемоги, Собранецькій заплановано посадити близько 250 молодих дерев – сакури червонолисті, сливи Піссарді та яблуні Недзведського. Саджанці мають уже 6-8 років.

Чимало дерев, нагадаємо, вже посадили у суботу, 4 листопада, на вулицях Юрія Гойди, Дмитра Менделєєва, Олександра Довженка, Ференца Ракоці, братів Бращайків, Небесної сотні (колишня Уральська), Юлія Ставровського-Попрадова (колишня Маяковського),у сквері Масарика.

Того ж дня обстеження дерев проводили фахівці департаменту міського господарства міськради, науковці біологічного факультету УжНУ разом із представниками громадськості, мешканцями довколишніх будинків та підприємства-підрядника. Радилися, які саме саджанці де садити, аби максимально були ті, що росли і раніше.

Науковці УжНУ зазначають, що декоративні дерева, які розвиваються на підщепі, скажімо, сакура, зазвичай є недовговічними і не можуть претендувати на роль патріархів міста, як вікові липи, дуби, платани тощо і згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах підлягають періодичній заміні, що зараз поступово і проводиться. У мікрорайоні Галагов, де більшість дерев висаджені ще у 20-і роки минулого століття під час чехословацької забудови, садять молоді дерева з урахуванням, що старі, аварійно-небезпечні, уражені шкідниками і хворобами, дуплаві, що втратили свою декоративність, а також самосіви горіха, черешні, сливи, кленів та агресивних інвазійних видів, наприклад, айланту, безумовно будуть видаляти. Усі старі екземпляри, якщо дозволяє стан дерева, будуть збережені.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

06 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів