У Львові презентують спогади про закарпатця Івана Чендея

У Львові презентують спогади про закарпатця Івана Чендея
У четвер, 9 листопада, у приміщенні Львівської організації Національної спілки письменників України презентують збірник спогадів «Іван Чендей у колі сучасників». Представлятимуть книжку її укладачі – автор ідеї, письменник Олександр Гаврош, донька лауреата Шевченківської премії Марія Трещак, дослідник епістолярної творчості Івана Чендея, професор Сидір Кіраль та редактор Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Федора Потушняка Іванка Когутич.

 

Як відомо, книжка «Іван Чендей у колі сучасників» вийшла до 95-річчя від дня народження відомого закарпатського письменника і була презентована у травні в Ужгороді, Дубовому та Тячеві. Це спроба показати не тільки постать митця, але й епоху, в якій він жив і творив. Адже під однією обкладинкою зібрано публіцистичну спадщину письменника, який чимало писав про видатних сучасників; спогади, статті, есе, художні твори літературознавців, колег по перу, журналістів, друзів, рідних, які особисто знали митця; аналіз його епістолярної спадщини та доповнення бібліографічного покажчика про життя і творчість Івана Чендея. Видання адресоване широкому колу читачів, передусім літературознавцям, краєзнавцям, викладачам, студентам, бібліотечним працівникам.

Книжка була видана Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою імені Ф. Потушняка й вийшла невеликим накладом. Проте ознайомитися з нею в електронному вигляді можна вже і на сайті бібліотеки (http://biblioteka.uz.ua/e-library/?full_data=73).

Окрім Львова, презентація книжки «Іван Чендей у колі сучасників» запланована і в столиці – в Національному музеї літератури України.

Uzhgorog.net.ua

 

08 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів