Ярмарки та фестивалі в Ужгороді діятимуть за Положенням про дрібнороздрібну торгівлю

Ярмарки та фестивалі в Ужгороді діятимуть за Положенням про дрібнороздрібну торгівлю
Із 1 січня 2018 року в Ужгороді почне діяти Положення про дрібнороздрібну торгівлю, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків (фестивалів) на території міста. Це положення схвалили сьогодні на черговому засіданні члени виконкому Ужгородської міської ради.

 

Відповідно попередній документ – рішення виконкому 27.04.2016 № 133 «Про Порядок розміщення пересувного обладнання для здійснення підприємницької діяльності» із 1 січня 2018 році втрачає чинність. Департамент фінансів та бюджетної політики має внести зміни до Положення про цільовий фонд соціально-економічного розвитку Ужгорода щодо розширення переліку його джерел.

Положення встановлює вимоги до організації дрібнороздрібної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків (фестивалів) із врахуванням архітектурних, санітарно-гігієнічних, пожежних, торговельних норм, функціонально-планувальних, історико-культурних чинників та правил благоустрою Ужгорода. Дія цього Положення поширюється на всіх юридичних осіб та/або фізичних осіб-підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері дрібнороздрібної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків (фестивалів) на території міста.

Документ визначає основні терміни, такі як дрібнороздрібна торгівля, пункти некапітальної забудови, що таке послуги у сфері розваг, скажімо, послуги з прокату іграшкових машинок, дитячих мотоциклів, електро- веломобілів тощо; послуги, що надаються на батутах, надувних дитячих майданчиках тощо. 

Ідеться також про особливості розміщення та функціонування об’єктів дрібнороздрібної торгівлі та надання послуг у сфері розваг на визначеній території; вимоги до розміщення; які документи мають бути при дрібнороздрібній торгівлі з використанням засобів пересувної мережі; умови скасування наданих погоджень; порядок організації і проведення ярмарку (фестивалю). 

Додатками до рішення також подано зразки заяв про розміщення об’єктів дрібнороздрібної торгівлі та надання послуг у сфері розваг; про розміщення об’єкта тимчасової /святкової дрібнороздрібної торгівлі; для отримання погодження на проведення ярмарку (фестивалю).

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

08 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів