То була свинська чума на Мукачівщині, тепер вже й на Перечинщині!

То була свинська чума на Мукачівщині, тепер вже й на Перечинщині!
При перших ознаках хвороби у тварин мешканців Перечинщини просять звертатися до територіальних держустанов ветмедицини району та до Перечинської районної державної лікарні ветеринарної медицини за телефоном: 2-16-91.

 

При дослідженні відібраної проби біоматеріалу від трупа дикого кабана в 28 кварталі, відділ 12, урочища «Клюкотива»  мисливських угідь ГО ТМР «Соколець» Т. Реметівського лісництва (поблизу с. Т. Ремета Перечинського району) у випробувальному центрі державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ) встановлено діагноз: виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (експертиза №009003п.м./17 від 04.11.2017р.).

У зв’язку з цим та з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 6 листопада проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Перечинській райдержадміністрації, на якому прийнято рішення та затверджено план заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней в 28 кварталі, відділ 12,  урочища «Клюкотива»  мисливських угідь ГО ТМР «Соколець» Т. Реметівського лісництві, недопущення її поширення на території Перечинського району, а також визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду .

Джерело: Перечинська РДА

 

08 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів