Закарпатська ДФС: сьогодні останній день подання податкової декларації єдинниками 3 групи

Закарпатська ДФС: сьогодні останній день подання податкової декларації єдинниками 3 групи
Фахівці органів ДФС Закарпаття нагадують, сьогодні, 9 листопада 2017 року - останній день подання податкової декларації платника єдиного податку юридичними особами та фізичними особами – підприємцями третьої групи за три квартали.

 

Зауважуємо, 5 травня 2017 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від від 17.03.2017 № 369 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578» (далі – Наказ № 369), який вніс зміни до форми Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи підприємця, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (далі – Наказ № 578).

Відповідно до положень статті 296 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені п. 295.1 ст. 295 ПКУ.

Платники єдиного податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду. Згідно з п. 294.1 ст. 294 ПКУ податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої та другої груп є календарний рік. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал.

Разом з тим, відповідно з п. 46.6 ст. 46 ПКУ якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності. До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (п. 50.1 ст. 50 ПКУ).

З огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал, а для платників першої та другої груп – календарний рік, то форма Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, затверджена наказом № 578 (в редакції Наказу № 369), буде використовуватись платниками єдиного податку третьої групи для складання звітності за 9 місяців 2017 року починаючи з 01.10.2017, а платниками першої та другої груп для складання звітності за 2017 рік – з 01.01.2018. При цьому, для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди, вказана форма декларації буде використовуватись з 01.10.2017.

ДФС у Закарпатській області

 

09 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів