На Закарпатті розпочалася підгодівля мисливської фауни

На Закарпатті розпочалася підгодівля мисливської фауни
На території мисливського держлісфонду ДП «Брустурянське ЛМГ» розпочалася підгодівля мисливської фауни. У лісівників і єгерів немає періодів затишшя. Від весни до зими і навпаки – в усі пори року у лісі кипить робота. До прикладу, взимку на території державного мисливського фонду ДП «Брустурянське ЛМГ» проходить підгодівля диких тварин. Важко зараз лісовій фауні, тож єгерська служба допомагає їй упоратися з холодним голодом. Тож підгодівельні майданчики не пусті – там і сіно з запашного й корисного для парнокопитних різнотрав’я, і гілкові корми.

 

«Підгодівля тварин гілковими кормами у вигляді віників, є одним із найбільш масових біотехнічних заходів, – розповідає директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун. – Заготовляють віники з пагонів (з листками) деревно-чагарникових порід, які найбільше поїдають козулі та зайці, а саме: ясеня, верби, осики, кропиву, полину і іншого різнотрав’я, які заготовлено в травні-червні 2017 року».

А для диких кабанів є свої ласощі – зернові й качани кукурудзи, які вони дуже полюбляють. Тож весело хрумкотять кабанчики ними в спеціально облаштованих для них годівничках.

Не забувають єгері й про солонці. Адже систематична підгодівля сіллю робить тварин стійкішими до захворювань і насичує поживними речовинами. Для пристосування солонців у лісових угіддях працівники лісової охорони кладуть кускову сіль у спеціально облаштовані завищені пні дерев.

Для цих потреб працівники державнох лісової охорони Брустурянського лісомисливського господарства заготовили 8,5 тисяч кормових віників, 8 тонн сіна та 2 тонни солі. І вже викладено 3 тонни сіна та 1,4 кілограмів солі.

У Брустурянському лісомисливському господарстві для потреб лісових братів єгерською службою облаштовано 112 годівниць для копитних, 140 солонців, 2 кормосховища, 17 аншлагів, 4 інформаційних панно, 6 майданчиків для кабана, 1 зерносховище, 7 мисливських будиночків та 3 майданчики для дичини. На території мисливського держлісфонду ДП «Брустурянське ЛМГ» за даними зимової таксації нараховується 172 осіб оленя благородного, 286 козуль і 67 кабанів.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

09 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів