Закарпаття за рівнем зарплати — на сьомому місці серед регіонів України

Закарпаття за рівнем зарплати — на сьомому місці серед регіонів України
Закарпаття за рівнем зарплати випередили лише Полтавська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська та Донецька області та м.Київ.

 

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у вересні 2017р. становила 6840 грн (в Україні – 7351 грн), що в 2,1 раза вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством (3200 грн).

Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників будівельних організацій, на підприємствах складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, текстильного виробництва, організацій фінансової та страхової діяльності, підприємств з виробництва електричного устатковання, в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, підприємств з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 12,2–44,1%, а на підприємствах лісового господарства та лісозаготівель, з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції відповідно у 1,5–1,8 раза.

Водночас заробітна плата працівників підприємств та організацій, які належать до тимчасового розміщування й організації харчування, поштової та кур’єрської діяльності, з виробництва харчових продуктів, іншої неметалевої мінеральної продукції, які надають інші види послуг, у закладах охорони здоров’я, у сфері творчості, мистецтва та розваг, підприємств з водопостачання; каналізації, поводження з відходами, а також з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічна діяльність не перевищувала 78% від середнього рівня по економіці області.

На 1 жовтня 2017р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 2,5 млн.грн.

Джерело: Головне управління статистики у Закарпатській області

 

09 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів