Прокуратура вимагає повернути державі землю під летовищем у Мукачеві

Прокуратура вимагає повернути державі землю під летовищем у Мукачеві
Мукачівська місцева прокуратура звернулась до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом про визнання неправомірними дій та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку площею майже 228 га.

 

Підставою для звернення до суду стало те, що без достатніх на те правових підстав, державним реєстратором (в порушення чітких вимог п. 1 ч. 2 ст. 9 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»), проведено реєстрацію земельної ділянки площею понад 227 га, яка розташована на території Павшинської сільської ради.

Крім того, вивченням реєстраційної справи встановлено, що реєстратором також не дотримано вимог ч. 1 ст. 14 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» - відсутні жодні документи, які б слугували підставою для виникнення у заявника права власності на спірну земельну ділянку.

За наведених обставин, прокуратура просить визнати неправомірними дії державного реєстратора Мукачівського міськрайонного управління юстиції Закарпатської області щодо здійснення державної реєстрації права власності земельної ділянки площею близько 228 га і вартістю майже 200 млн.грн., що знаходиться в с. Павшино Мукачівського району та скасувати державну реєстрацію права власності вищезазначеної земельної ділянки.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області.

 

10 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів