Як дівчина з міста над Тисою Абу-Дабі "підкорювала" та щастя своє там зустріла

Як дівчина з міста над Тисою Абу-Дабі "підкорювала" та щастя своє там зустріла
Спочатку вона хотіла подивитись саму країну та й просто щось змінити в житті...

 

В ОАЕ Катерина поїхала 1 червня 2015 року. Дівчина родом із Хуста, вирушила в розвідку до Еміратів, бо хотіла подивитись саму країну та й просто щось змінити в житті. Цілі залишатись там не було. Але в долі були свої плани.

В Україні Катерина (ім’я змінено за проханням дівчини) проводила тренінги з правильного харчування та займалася східними рецептами.

Навчалась на факультеті архітектури будівель та споруд у Львівському аграрному університеті, але паралельно відвідувала курси тренера з правильного харчування, космецевтики, нутріціології і перекваліфікувалася у цей напрямок.

В Еміратах почала шукати роботу в подібній сфері, хотіла здобути міжнародний досвід і розвиватися далі. Підписавши договір з агентством з працевлаштування, Катерина очікувала на робочу візу і через декілька тижнів отримала квиток до Дубаю. Як це було, дівчина розповіла сама.

Перше місце роботи в Еміратах і неприємний сюрприз

Першим місцем роботи став салон краси в місті Абу-Дабі. Спочатку працювала асистентом косметолога, потім попросилася на рецепшин, так як не вистачало спілкування. Розчарування було в тому, що в Україні я підписувала контракт на рік і 8 робочих годин, а коли приїхала в Емірати, виявилося, що договір на 2 роки і 10 годин з одним вихідним у тиждень. Перші умови мене повністю влаштовували, але якби одразу правильно проінформували, то не погодилася б  точно. Навіть я, працюючи на себе вдома, мала більше вільного часу.

Після чотирьох місяців роботи в салоні, мені захотілося чогось більш творчого і тому влаштувалася в садочок вчителем малювання. Отримала досвід роботи з різними національностями, як з дітьми, так із батьками, а також самими вихователями.

Виховання в ОАЕ дуже відрізняється від українського. Я навіть пробувала пропонувати деякі варіанти звичної системи навчання і на певному етапі зрозуміла, що це майже неможливо через абсолютно різний менталітет. Найцікавіша робота, яка мені підвернулася на той час – це робота промоутером. Я проводила різні презентації на відкритті салонів чи під час виходів на ринок нової продукції.

Кохання родом із Єгипту

З майбутнім чоловіком Тамером познайомилася в Абу-Дабі. Цього місяця у нас друга річниця знайомства. Він родом з Єгипту, в Емірати поїхав також за контрактом. У нього спеціальність фінансист. В Абу-Дабі одружилися 9 травня, а весілля вже провели в Ужгороді, 6 серпня.

Йому дуже сподобалася українська гостинність, наші люди, а особливо природа та кухня. Після весілля ми повернулися в Емірати, але вже переїхали в Дубай, так як чоловік змінив роботу з банківської сфери на нерухомість.

Різні віросповідання, виховання та вік – не заважають мати схожі характери та мрії

Після одруження майже нічого не змінилося. У нас схожі характери та бачення світу, не залежно від віросповідання, виховання і різниці у віці. Ми спілкуємося між собою на англійській, арабській та українській мовах. Нам завжди цікаво разом, постійно дізнаємося щось нове один від одного про наші культури, свята, традиції тощо.

На даний час займаюся тим, що й раніше – надаю консультації з правильного харчування та оздоровлення організму. Крім того, я є дистриб’ютором органічної продукції, натуральної косметики та масляних парфумів. Також допомагаю чоловікові з рекламою,  ну і мотивую його! Я думаю – це головна робота дружини.

Ціни на житло в ОАЕ

Житло – це взагалі окрема тема… За неповні 3 роки ми змінили 5 квартир, ціна в середньому 1000 доларів і це без меблів, техніки та послуг. Переїзди в Еміратах – розповсюджене явище, так як це країна-транзит, тут постійно рух – одні з’їжджають, інші – заїжджають. Тим, кому нема куди діти меблі і всю решту, то вони просто залишають наступним жителям, але це як пощастить.

Вихідні дні, проведені в Еміратах

Навіть таким любителям спеки, як мені, літо в Еміратах здається пеклом і звикнути до нього нереально! 7 місяців у році вдома працює кондиціонер, а в торгових центрах,  офісах та транспорті – взагалі цілий рік. Дуже поширена проблема респіраторних захворювань.

Вихідні ми проводимо в парках, або на пляжі, якщо це листопадно-березневий період. У всі інші місяці ми знаходимося під кондиціонером у будь-яких різних закладах з відпочинковими зонами та розвагами, а цього там вистачає.

Українська діаспора в ОАЕ

Наша діаспора в Еміратах утворилася 5 років тому. Я підключилася до неї пізніше. Ми групуємося за інтересами, порадами чи якимись спільними заходами. З Хуста знаю, що нас є шестеро дівчат і ще декілька з області, але не всі виходять на контакт. Можливо хтось помандрував далі, а хтось – спробував і повернувся додому.

Наразі я вже визначилася з наступними кроками. Зараз би не ризикнула так зірватися з місця, як два роки тому. Нас тепер двоє, тому і вирішувати треба вдвох. Поки що ми реалізовуємо себе і насолоджуємося благами, які дають нам Емірати, але вислів «всюди добре, а дома – краще» –  навіть не підлягає обговоренню, бо це дійсно факт! Звичайно, не вистачає рідної мови, друзів дитинства, снігу, запаху ялинки, щоденних речей, які колись були звичними, а тепер їх просто нема… Зате є море 365 днів у році, екзотичні фрукти, розваги на будь-який смак і шматочок мрії, яка колись здавалась нездійсненною.

«Карпатський оглядач»

 

10 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів