Як заробляти на туризмі в Ужгороді

Як заробляти на туризмі в Ужгороді
Для багатьох європейців Україна починається саме з центру Закарпаття. Більшість мандрівників включає Ужгород до своїх маршрутів, подорожуючи західним регіоном.

 

Місто цікаве для туристів у будь-який сезон: навесні сюди їдуть помилуватись цвітінням сакури, в інші пори року – насолодитись красою та принадами історичної місцевості. Завдяки цьому, Ужгород має гарні перспективи для розвитку та економічного зростання. Для багатьох місцевих жителів туризм – це джерело заробітку. Для тих, хто лише планує розвивати свій бізнес у цьому напрямку, пропонуємо декілька ідей.

1.       Продаж виробів hand-made

Що привозять мандрівники з поїздки? Цікаві історії, фотографії, та звісно ж, сувеніри й подарунки. Якщо ви самі виготовляєте особливі речі  - продавайте їх. Туристи зазвичай розчаровуються при виді сувенірної продукції з Китаю, якої безліч на кожному кроці. Але на цікаву річ ручної роботи грошей не пошкодують, знаючи, що її не знайдеш деінде.

Якщо ви відчуваєте в собі лише підприємницький хист – домовляйтесь з місцевими майстрами та організовуйте продаж їх виробів. Це можуть бути місця на ярмарках, сувенірні крамнички чи ятки біля популярних туристичних об’єктів.

2.       Здавати житло подобово

Сучасні мандрівники більш охоче винаймають приватні квартири чи садиби на декілька днів, ніж готельні номери. Найчастіше це обумовлено кращим сервісом та облаштуванням житла у порівнянні з його вартістю. Тому, якщо у вашому розпорядженні є вільні квадратні метри – здавайте їх в оренду з добовою оплатою.

Щоб полегшити пошук орендарів, розмістить оголошення на інтернет-порталі подобової оренди, наприклад Doba.ua. Більшість мандрівників шукають житло завчасно через інтернет, тому всі, кого цікавить оренда квартир в Ужгороді, зможуть знайти, забронювати та внести оплату наперед. Ваша квартира буде популярною, якщо ви забезпечите комфортні умови, затишну атмосферу та доброзичливе ставлення до орендарів. Також через інтернет-портал можна здавати в оренду котеджі в Карпатах.

3.       Організація туристичних перевезень та маршрутів

Якщо ви добре знаєте, де туристу шукати цікавинки у вашому місці – досить роздавати безкоштовні поради. Організуйте власні туристичні маршрути! Транспорт можна орендувати, якщо власного немає. Головне – скласти цікаві, оригінальні маршрути, які відрізнятимуться від конкурентів. Тоді у вас буде більш широка цільова аудиторія.

У цієї ідеї велике поле для розвитку. Ви можете займатись лише перевезенням туристів або додати ще й екскурсії. Людям завжди цікаво знайомитись з особливостями місцевої культури, а хто про неї краще розкаже, ніж самі жителі міста. Для пошуку клієнтів використовуйте інтернет, соцмережі та місцеву рекламу. Можна також домовлятись про співпрацю з туристичними агенціями, запропонувавши свої ідеї та послуги.

Пристосовуйтесь до ситуації та умов, які виникають, міняйте формат. Чому б не організовувати для туристів велопробіги по цікавих місцях влітку? Чи фотополювання на міні-скульптури Ужгороду восени?

Звичайно, ми розповіли лише про декілька способів заробітку на туризмі, хоча їх набагато більше. Але якщо у вас є цікаві ідеї та вміння привабити клієнта, то прибуток гарантований.

 

13 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів