Хто чув про Міжнародний день чоловіків?

Хто чув про Міжнародний день чоловіків?
Про Міжнародний жіночий день знають всі. А от що існує й Міжнародний день чоловіків – відомо не кожному.

 

Було кілька спроб започаткувати це свято: з боку американського професора Томаса Оастера, керівництва відділення ООН у Відні, ба навіть колишнього президента СРСР Михайла Горбачова. Та вперше Міжнародний день чоловіків було офіційно відзначено – хто б міг подумати! – в такій острівній країні, як Тринідад і Тобаго у 1999 році. Його засновником вважається доктор Джером Тілуксінгх з університету Вест-Індії. Він запропонував і дату 19 листопада – день народження власного батька, який, за словами Джерома, був взірцем справжнього чоловіка. Свято знайшло підтримку в багатьох країнах світу. Його мета – обсудити проблеми чоловіків, показати їх позитивну роль у житті сім’ї, суспільства, держави.

У Закарпатській обласній філармонії також вирішили не ігнорувати Міжнародний день чоловіків: 19 листопада глядачам даруватимуть свої кращі пісні Ірина Філіпенко, Яна Садварій, Василина Голянич та заслужений артист України Олександр Садварій. А пікантності святковій програмі додадуть  східні класичні та народні танці у виконанні Олесі Касо-Фединишин (Україна-Угорщина). Талановита ужгородка у творчих колах більше відома за своїм сценічним ім’ям Wolmae. Танцює Олеся з 4-річного віку. Ази мистецтва здобувала у відомих на Закарпатті хореографів Іштвана Куштана й Олександра Хижуна, сценічний досвід в стилі шоу-денс отримала в «Танцювальній корпорації друзів» Євгена Брежинського. Потім настав час східних танців, з якими дівчина познайомилася в 2001 в Німеччині. Поринувши в нове захоплення, Олеся невтомно вивчає всі тонкощі цього стилю, відвідує семінари та майстер-класи у танцювальних корифеїв Єгипту.

Багаторазова переможниця  найпрестижнішого конкурсу танцю живота у Центральній та Східній Європі «The International Raks Sharqi Competition» («Міжнародний Конкурс Ракс Шаркі»), організованого видатною каїрською танцюристкою Моною Газі в Будапешті. Танці нашої землячки надзвичайно пристрасні, по-жіночому зворушливі і водночас сильні. Дівчина продовжує навчатися в кращих майстрів свого стилю, а також захоплюється творчістю великих перських поетів Омара Хайяма та Румі. Її талант і яскравий сценічний образ не залишають байдужими нікого. Артистка вже  виступала на різних сценах України, Угорщини, Словаччини, Німеччини, Румунії, Південної Кореї, Єгипту.

Кращі з робіт Олесі Касо-Фединишин неодмінно прикрасять і це пісенно-танцювальне свято. Концерт відбудеться у рамках проекту «Музика вихідного дня».

Початок о 16.00.

Підготувала Таїсія Грись

 

14 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів