Нинішню екстрену медичну допомогу в народні називають "поминальною"...

Нинішню екстрену медичну допомогу в народні називають "поминальною"...
У проекті державного бюджету на 2018 рік відсутні кошти на розвиток екстреної медичної допомоги.

 

Про це розповіла народний депутат, член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко ( «Самопоміч»)

«Другий рік поспіль програма з розвитку екстреної медицини у нас фінансується в обсязі нуль гривень, нуль копійок. При тому, що, як я вважаю, цей напрямок є пріоритетом для зменшення рівня смертності в нашій державі», - розповіла Ірина Сисоєнко.

За словами народного депутата, мова йде в першу чергу про закупівлю автомобілів швидкої допомоги, а також створення єдиної диспетчерської служби екстреної медицини.

«Потрібно створити умови для розвитку екстреної медицини. За офіційними даними міністерства охорони здоров'я, парк автомобілів швидкої допомоги у нас зношений на 60-70%. Машин просто немає, або ж вони такі старі, що не можуть доїхати до пацієнта. Люди вмирають просто тому, що швидка не може вчасно прибути на виклик. Другий важливий напрямок - це створення єдиної диспетчерської, яка координувала б виклики, направляла до пацієнтів найближчі вільні бригади», - сказала Ірина Сисоєнко.

Як зазначила народний депутат, у запропонованій нею поправці на розвиток екстреної медицини в 2018 році пропонується виділити 5 мільярдів гривень.

Джерело: «Слово і Діло»

«Ця цифра виписана основі тих потреб, які сформувало Міністерство охорони здоров'я», - уточнила Ірина Сисоєнко.

Нагадаємо, в проекті держбюджету на 2018 рік видатки, виділені Міністерству охорони здоров'я, склали 31,5 млрд грн, а загальнодержавні витрати на систему охорони здоров'я - 54,4 млрд грн. У 2017 році ця сума склала відповідно 14,5 млрд грн і 47 млрд 470 млн грн.

 

14 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів