Товариство угорської культури Закарпаття уповноважене ЗАЯВИТИ!

Товариство угорської культури Закарпаття уповноважене ЗАЯВИТИ!
ЗАЯВА Президії Громадської організації „Товариства угорської культури Закарпаття” з приводу антиугорських провокацій в містах Ужгороді та Берегові.

 

Президія Громадської організації „Товариства угорської культури Закарпаття.” (ГО „ТУКЗ-КМКС”) глибоко засуджує акції радикальних українських націоналістичних організацій, які були проведені в грубій антиугорській формі 11-го та 12-го листопада 2017 р. в містах Ужгороді та Берегові.

Нас обурює те, що привезені до Берегова з інших областей радикальні особи, обличчя яких були закриті масками, нехтуючи чинними законами України, безперешкодно провокували мирне місцеве населення, та, крім скандування відверто ксенофобських гасел, спаплюжили угорський національний стяг, який був знятий ними з будинку мерії міста, а також встановлений за матеріальної допомоги Угорщини пам’ятник Тарасові Шевченку тим, що вони закидали димовими шашками сквер, що носить ім’я поета української нації.

Для нас є незрозмілою в даному випадку пасивна поведінка правоохоронних органів, відтак очікуємо пояснення від компетентних органів влади, чому не було вжито відповідних заходів щодо запобігання антиконституційним та протизаконним діям ультранаціоналістичних активістів. Тому, наше Товариство звернеться з позовом до правоохоронних органів щодо розслідування зазначеного правопорушення, й вимагатиме якнайшвидшого притягнення до суворої відповідальності правопорушників з метою запобігання повторенню в майбутньому подібних провокацій стосовно будь-яких національних громад в Україні.

ГО „ТУКЗ-КМКС” вважає, що подібні провокативні вчинки спрямовані на залякування угорців та порушення міжнаціонального миру, й суперечать взятим на себе Україною міжнародним зобов’язанням, а також гальмують процес наближення нашої держави до Європейського Союзу.

м. Ужгород, 13 листопада 2017 р.

Півсотні "свободівців" зірвали угорський прапор з будівлі Берегівської міськради і намагалися його спалити!

Учасників провокації в Берегові притягнуть до кримінальної відповідальності за хуліганство

 

14 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів