Мер Ужгорода зустрівся з авторами майбутнього пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років

Мер Ужгорода зустрівся з авторами майбутнього пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років
Сьогодні міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся з авторським колективом із Києва – скульптором Ігорем Гречаником та архітектором Людмилою Гречаник, ескізний проект яких пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років переміг у конкурсі на встановлення в Ужгороді.

 

Нагадаємо, монумент-нагадування про одну з найтрагічніших сторінок історії України заплановано звести на площі Народній біля набережної Незалежності і будівлі медичного факультету УжНУ. Торік до річниці вшанування пам’яті жертв Голодомору на місці майбутнього пам’ятника встановили наріжний камінь, а в цьому році провели конкурс на визначення кращого майбутнього монументу.

Роботи 7 авторів з Ужгорода, Мукачева, Хуста, Львова, Києва, подані на конкурс, усі охочі могли оцінити в атріумі будівлі Закарпатської ОДА та облради, за таємним голосуванням рішенням поважного журі перемогу здобула робота Гречаників «Свіча пам’яті». 

Висота майбутньої скульптурної композиції, яку заплановано виконати в бронзі, сягатиме приблизно 4-5 метрів.

Сьогодні з міським головою митці обговорили подальший покроковий план дій, підготовку проектно-кошторисної документації, укладення угод тощо. Богдан Євстафійович попросив також звернути увагу, як потрібно облаштувати територію поруч із монументом, у тому числі з урахуванням проведення масових заходів, виграшно підсвітити пам’ятник, передбачити антивандальні елементи. Відкрити монумент заплановано наступного, 2018 року, в листопаді, до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

До речі, це вже друга робота Ігоря Гречаника на Закарпатті – кілька років тому у центрі Хуста постав його пам’ятник Тарасу Шевченку.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подарував гостям виданий нещодавно новий фотоальбом про наше місто, запросив митців ближче познайомитися з Ужгородом та згодом подавати свої пропозиції не ритуальних пам’ятників, які були б цікаві для туристів, відображали б його історію та дух.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

14 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів