На Закарпатті триває ХV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах

На Закарпатті триває ХV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах
Вчора, 14 листопада, в м.Ужгород розпочалось ХV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах згідно зі статтею 3 Статуту Українсько-Словацької комісії по прикордонних водах та відповідно до Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (1994 р, м. Братислава ).

 

Українську делегацію на ХV засіданні Комісії очолила Уповноважений Уряду України Ірина Овчаренко, а словацьку делегацію – Уповноважений Уряду Словацької Республіки Владімір Новак.

Уповноважений Уряду України Ірина Овчаренко інформувала словацьку делегацію про реформування водогосподарської галузі України відповідно до європейських стандартів, зокрема зміни, внесені до Водного кодексу України у частині закріплення принципів басейнового управління водними ресурсами та інше.

Під час засідання заступники Уповноважених та керівники Робочих груп Комісії інформували Уповноважених Урядів про виконання завдань, визначених на ХIV засіданні Комісії в період 2009-2016 роки, виконання гідротехнічних робіт за 2017 рік та затвердження плану робіт на 2018 рік.

Також були розглянуті питання щодо співробітництва в галузі протипаводкового захисту, співробітництва в галузі гідрометеорології та співробітництва з питань охорони якості прикордонних вод за 2017 рік.

Наприкінці першого дня зустрічі стала виїзна програма з оглядом водогосподарських споруд у басейні р. Уж та відвідування ГЕС на р. Шипіт.

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса

 

15 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів