Викладачка Ужгородського університету виграла грант і тепер поїде в Австрію

Викладачка Ужгородського університету виграла грант і тепер поїде в Австрію
Мар’яна Гартман матиме можливість готувати науково-дослідну роботу при фінансовій підтримці Фонду стипендій Австрійської республіки, йдеться у повідомленні прес-служби УжНУ.

 

Мар’яна Гартман працює викладачем кафедри теорії та історії держави і права УжНУ. У січні 2017 року викладчка успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук на тему: "Генезис єврейської правової системи".

На конкурс щодо австрійського гранту Мар’яна Гартман запропонувала дослідження за проектом "Ліквідація судової автономії єврейських громад у Європі як передумова створення держави Ізраїль". 

- До смерті Т. Герцля, який відомий світовій історії як основоположник ідеології політичного сіонізму, Відень був світовим центром сіоністського руху. Такі історичні факти зумовлюють особливу цінність дослідження історико-правових джерел саме у наукових архівних фондах та бібліотеках Австрії, - аргументує свій вибір проекту Мар’яна Гартман. 

Термін написання науково-дослідної роботи на території Австрії – 3 місяці, а місцем виконання навчального проекту буде юридичний факультет університету м. Грац. 

 

16 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів