Ужгородські парамедики у трійці кращих в області

Ужгородські парамедики у трійці кращих в області
Сьогодні в Ужгороді вперше відбулися обласні змагання бригад екстреної медичної допомоги.

 

Привітали учасників змагань заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік, перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто та керівництво департаменту охорони здоров′я облдержадміністрації.

П′ять конкурсних завдань екіпажі з усіх районів області виконували на базі Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги та Ужгородської станції ЕМД. Так, водії «швидких» змагалися у вправності керування авто. Лікарі та фельдшери демонстрували теоретичні знання професії.

Екстремальними видалися конкурсні завдання з порятунку людей. Медики ЕМД рятували потерпілого у ДТП, який умовно отримав важкі травми. Потім екіпажі рушили на допомогу постраждалим від вибуху газового балону. Ще одним завданням було оперативне реагування на виклик пацієнта. Кожне завдання досвідчені судді оцінювали за кількома десятками параметрів.

«Майже кожного року у різних районах області ми відпрацьовуємо ту чи іншу ситуацію, з якою стикаються наші бригади. Окрім того, протягом трьох років наші медики беруть участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, де здобувають новий досвід роботи. Однак у форматі обласних змагань заходи проходять уперше. Конкурс має показати кваліфікацію та рівень підготовки наших бригад. Загалом у Закарпатській області, згідно затвердженого штатного розкладу, працює 1318 працівників ЕМД, з яких 178 лікарів, близько 500 фельдшерів, а інші – це технічний персонал, зокрема, водії. Цілодобово в області працює 101 бригада екстреної медичної допомоги. Відтак маємо 101 автомобіль карет «швидкої» та ще кілька резервних», – розповів директор Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги Фома Білинець.

За словами учасників, досвід подібних змагань є вкрай необхідним для вдосконалення професійних навичок. Однак, як зазначають екіпажі з гірських місцевостей, вдома умови складніші за конкурсні. Зокрема, одна й та ж відстань міською та гірською дорогами долається за різний час, а пацієнт транспортується у різних умовах. Парамедики наголошують, що останнім часом ситуація у гірських районах покращилася, зокрема із появою нових повнопривідних автомобілів екстреної медичної допомоги, підвищенням заробітних плат. Проблемами галузі залишаються дороги, які лиш зараз почали ремонтувати та відновлювати, доїзд до пацієнта та специфіка гірської місцевості.

Протягом дня закарпатські парамедики демонстрували свої вправність, професійність та спритність. За результатами конкурсів, кращим виявився екіпаж з високогірного Міжгірського району, другими стали їхні колеги зі Свалявщини, а третє місце посіла бригада екстреної медичної допомоги Ужгородського району. Варто зазначити, що ужгородський екіпаж здобув першість з вправності керування «швидкою» та у конкурсі з порятунку постраждалих від вибуху газу.

Довідково: на Закарпатті функціонує вже 62 пункти постійного базування бригад екстреної медичної допомоги. Радіус обслуговування екіпажами ЕМД пацієнтів варіюється від 10 до 35 кілометрів.

uzhgorod.net.ua

 

16 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів