Стан дерев, кущів, газонів і квітників досліджували фахівці на колишній площі Возз’єднання в Ужгороді

Стан дерев, кущів, газонів і квітників досліджували фахівці на колишній площі Возз’єднання в Ужгороді
Вчора експерти завершили тут перший етап інвентаризації зелених насаджень у сквері на пл. Ш. Петефі.

 

Наразі визначали кількісні і якісні характеристики зелених насаджень у сквері на площі Шандора Петефі (колишня площа Возз’єднання). Обліку підлягали усі види зелених насаджень: дерева, кущі, газони, квітники.

Щодо деревних насаджень, то в першу чергу оцінювали стан стовбура та скелетних гілок, зокрема, наявність механічних чи інших пошкоджень, уражень шкідниками та хворобами. Окремо оцінювався естетичний стан, оскільки декоративність окремо взятого екземпляру деревно-чагарникових порід формує естетичність парку загалом. Незважаючи на наявність у деяких екземплярів пошкоджень (пошкодження стовбура, крони, наявність дупел), деревні насадження є привабливими в естетичному плані, повідомила біолог Ярослава Гасинець.

Втім, варто звернути увагу на екземпляри лип, одна з яких є сухостоєм, а дві інші потребуватимуть видалення аварійних гілок з наступним спостереженням за їх станом. На території скверу також виявлений самосів малоцінних (аличі) та злісних інвазійних видів (айланту, клену ясенолистого), а також колючих чагарників (ожини, шипшини), який підлягатиме видаленню, - відзначила біолог.

Джерело: "Голос Карпат"

 

19 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів