Закарпатський муздрамтеатр втретє здобув перемогу за найкращу виставу року

Закарпатський муздрамтеатр втретє здобув перемогу за найкращу виставу року
Відбулося підсумкове засідання комісії з присудження обласних театральних премій імені братів Шерегіїв.

 

Отож цьогорічними лауреатами стали:

у номінації «краща режисерсько-постановочна група» перемогу здобула трагікомедія  «Круті віражі» Закарпатського муздрамтеатру, над якою працювали режисер, заслужений  артист України Михайло Фіщенко, художник-постановник  Віра Степчук, балетмейстер-постановник Дмитро Сньозик.

У номінації «краща чоловіча роль» – актор Закарпатського муздрамтеатру Любомир Геляс за головну роль Доні у виставі «Вільні метелики»  за п’єсою Леонарда Герша та за роль Царя у виставі «Дивовижна пташечка» за творами І. та Я. Златопольських.

У номінації «краща жіноча роль» – акторка Закарпатського муздрамтеатру Вікторія Варга за роль Дихи у виставі «Задуши мене в обіймах» за п’єсою Азіза Несина та за роль Мами у виставі «Вільні метелики» за п’єсою Леонарда Герша.

У номінаці «краща акторська робота у виставах для дітей» –  актор Андрій Опіок за роль Лиса Микити в однойменній виставі Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка».

У номінації «театрознавство» лауреатами стали Олег Зайцев та Людмила Попова за книжку про головного художника Закарпатського муздрамтеатру «Художник театру Емма Зайцева».

До речі, Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв уже втретє поспіль отримує премію імені братів Шерегіїв за найкращу виставу року. У  2015 році лауреатом стала вистава «Про що плачуть верби» (режисер – Василь Шершун, у 2016 році –  «В Парижі гарне літо» (режисер – Анатолій Філіппов).

Uzhgorod.net.ua

 

19 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів